Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Nicolas Cherlet begon muziek te schrijven als soundtrack voor zijn eigen western film. De film kwam er uiteindelijk (nog?) niet maar de muziek ging een eigen leven gaan leiden. Al snel bleek dat één gitaar en één stem niet voldoende waren om de soms intieme, dan weer iets explosievere maar telkens innemend verhalende songs te vertalen. Cherlet contacteerde zijn oude muzikale strijdmakkers en korte tijd later, in de winter van 2019, was de zevenkoppige band Nick Noel & the Red Rose Rogers geboren.

Met een schatkist aan songs bereidde de band zich in haar eigen Fuzzyopolis studio in Sijsele voor op wat een zomer vol optredens had moeten worden. De geschiedenis besliste daar echter anders over. Eén enkele show die zomer (op het prachtige Campo Solar) smaakte echter danig naar meer dat de band gemotiveerder dan ooit uit de tweede lockdown kwam en meteen aan de slag ging met nieuw materiaal.

Een paar try-outs en live-streamconcerten later is de band klaar om eender welk podium te bestijgen. De sound laveert op het brede spectrum van traditionele americana tot het meer recente werk van Israel Nash met tussenhaltes bij o.a. Calexico. Dat gebeurt telkens met snuifje Wilco, want koken doe je nu eenmaal niet zonder peper en zout.

In tussentijd werd er een eerste single, The Fool, digitaal gerealeased. De song werd o.a. opgepikt door Radio Willy tijdens de week van de Belgische muziek. Cherlet verzorgde zelf de videoclip die, net als de muziek, enthousiast werd onthaald.

Ondertussen is er een tweede single, Alabama, in de maak. Deze song zal samen met The Fool in beperkte oplage gereleased worden op vinyl. De plaat kan nu al ge-preordered worden via de Faccebookpagina.
Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.