VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de Vlaams-Brabantse sound van morgen!
neptune-bloom © silke vanweddingen

Ontdek de Vlaams-Brabantse sound van morgen!

Altijd al willen weten wie de Vlaams-Brabantse artiesten voor de toekomst zijn? Dankzij Sound Track kunnen wij je alvast een idee geven. Ontdek de 7 finalisten die volgens de jury zullen zorgen voor dé Vlaams-Brabantse sound van morgen.

08.12.21

Nieuws

Op 18 & 19 december is het zo ver: dan bestormen de 45 Sound Track finalisten het podium tijdens een van de 6 regionale finales. Het ideale moment om de sound van morgen te leren kennen. Maar waarom wachten tot dan? Samen met onze vrienden van Dansende Beren en Luminous Dash verdiepten wij ons de afgelopen weken alvast in al dat muzikaal talent. Op deze pagina ontdek je hoe de sound van morgen klinkt in Vlaams-Brabant.

Vlaams-Brabant

UITVERKOCHT - Finale op zaterdag 18/12 in Het Depot.

Ão

Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, groovy percussie en een mix van Portugees, Engels en Nederlands.

Wat Dansende Beren er van vindt: “De band rond Brenda Corijn en Siebe Chau weet je in een mum van tijd onder te dompelen in hun dromerige wereld vol exotische klanken en uitspraken.”

Waar de naam vandaan komt: “Ão heeft geen woordenboekbetekenis. De betekenis van ‘Ão’ hangt af van hoe je het uitspreekt: [ɐ͂w̃] voor de taalpuristen. Het is iets pijnlijks, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale onzin. Het is een nasale Portugese klank, Portugees omdat veel van de muziek in die taal klinkt.”, zo zeggen ze zelf bij Luminous Dash.

Dypsa

Kanye West meets Rage Against The Machine meets Kollektiv Turmstraße. Aldus Dypsa.

Wat Dansende Beren hoort bij Dypsa: “Dypsa is een Belgisch muzikant die zowel in het Frans als in het Nederlands zingt en rapt. Zijn muziek is echter meer dan enkel hiphop en valt niet in één enkel hokje te duwen, wat precies zijn bedoeling is.” 

Hoe hij zelf zijn muziek omschrijft bij Luminous Dash: “Ik luister constant naar muziek en probeer die diep te begrijpen en dat komt dan onbewust tevoorschijn in mijn eigen creaties. Mijn muziek is een hybride die zich ergens tussen hiphop, house en alternative bevindt.”

First Floor

Radiovriendelijke rock gemaakt door 4 jonge wolven uit Sint-Pieters-Leeuw.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “We horen heel wat Britse invloeden bij de band, maar wat ons betreft mag er gerust een eigen sausje over en mag het allemaal wat vuiler en minder gepolijst. Gelukkig weten de muzikanten uit Sint-Pieters-Leeuw wel hoe ze een show moeten geven!”

Bij Luminous Dash over de rare vergelijkingen die al eens worden gemaakt: “Milan zijn stem wordt vaak vergeleken met de zanger van The Kooks, zelf zijn we iets ruiger. Humo heeft ons wel eens ‘een derderangs Green Day’ genoemd.”

MAVEE

Different kinds of moody vibes, gebracht met een stem die veel weg heeft van Rihanna.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Gelukkig weet MAVEE ons zelfs in haar eentje te overtuigen met haar dansbare songs die vaker wel dan niet aan Jorja Smith doen denken. Geen verkeerde vergelijking als je het ons vraagt. Ook de subtiele combinatie tussen Frans en Engels geeft het geheel wat extra pit, net als de voorzichtige dansmoves die meteen beantwoord worden door haar fans.”

Neptune-bloom

Psychedelisch indierock duo dat het afgelopen jaar online begon samen te spelen.

Hoe Luminous Dash hen omschrijft: “Neptune Bloom is een psychedelische indierockband rond Lili Daans en Rueben Van den Broeck. De band ontstond tijdens de coronaperiode via het VIBE-platform ‘muzikant zoekt muzikant’. Volgens Eppo Jansen, die de band tipte, is Neptune-Bloom de Beach House van het Hageland. Een groot compliment voor deze band!”

Nona Problemo!

Heerlijke rammelpop met mooi gedoseerde gitaartjes, een repetitieve krautrockdrum en rollende baslijnen.

Waar zij hun inspiratie vandaan halen: Voor Nona Problemo! laat ik me voornamelijk inspireren door lieve mensen als Bernard Sumner, Laetitia Sadier of Eleanor Friedberger. Dat zijn zeker niet technisch de meest verfijnde muzikanten, maar hun muziek geeft wel blijk van een duidelijk onderbouwde esthetische visie.

Ik denk dat je in onze muziek zowel elementen terugvindt van de melancholische newwavepop van New Order, als van de meer rechttoe rechtaan rommelige indie van The Fiery Furnaces, gecombineerd met de sci-fi synthjes en repetitieve kraut-drums van Stereolab. Net als Laetitia schrikken we er daarenboven niet voor terug om impliciet politieke boodschappen op een speelse manier doorheen onze teksten te verweven. We willen de jeugd corrumperen met onze dromerige indiepostpunkpopsongs!”, aldus Nona Problemo! in een interview met Luminous Dash.

The Pink Lemons

Interessant contrast tussen jazz en rock.

Hoe Dansende Beren hen omschrijft: “Dit viertal uit Landen heeft zeker een indie-vibe rond hun muziek hangen. Met leuke harmonieën, een zeer degelijke stem van de zangeres en funky gitaarakkoorden kon het ook Stefanie Mannaerts, de frontvrouw van Brutus, bekoren. Er komen ook zeker enkele jazz-invloeden doorschemeren in hun songs.”

Meer weten? Surf naar www.sound-track.be voor alle info!

Leer de Sound Track finalisten beter kennen

Stem mee voor de Lotto Publieksprijs tijdens de Sound Track finales

Stage oproep 2023

Reclame