VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de Oost-Vlaamse sound van morgen!
© patrick blomme

Ontdek de Oost-Vlaamse sound van morgen!

Altijd al willen weten wie de Oost-Vlaamse artiesten voor de toekomst zijn? Dankzij Sound Track kunnen wij je alvast een idee geven. Ontdek de 8 finalisten die volgens de jury zullen zorgen voor dé Oost-Vlaamse sound van morgen.

07.12.21

Nieuws

Op 18 & 19 december is het zo ver: dan bestormen de 45 Sound Track finalisten het podium tijdens een van de 6 regionale finales. Het ideale moment om de sound van morgen te leren kennen. Maar waarom wachten tot dan? Samen met onze vrienden van Dansende Beren en Luminous Dash verdiepten wij ons de afgelopen weken alvast in al dat muzikaal talent. Op deze pagina ontdek je hoe de sound van morgen klinkt in Oost-Vlaanderen.

Oost-Vlaanderen

Finale op zaterdag 18/12 in Voo?uit, koop nu je tickets.

Alioth

Indiepop met duidelijke invloeden van The Weeknd.

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorrondes: “Alioth speelde een thuismatch en bracht pure, soulvolle pop enkel met gitaar, drums en backingtracks.”

Wat Dansende Beren zag: “Terecht, want wat een stem, wat een podiumpresence. Als The Weeknd en Anderson .Paak een liefdesbaby zouden krijgen, zou zijn naam Alioth zijn.”

Cesar Quinn

Het Belgische antwoord op de London jazz scene, met een stem die van King Krule had kunnen zijn.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Er zat zowel iets sinisters als romantisch in de nummers, wat voor een steeds enthousiaster wordend publiek zorgde. De vijf tracks die we gisteren gehoord en gezien hebben, smaakten overduidelijk naar meer.” 

Wat Luminous Dash zag: “Geïnspireerd door de Britse popscene van de jaren 80 en jazz giganten als Miles Davis willen ze een antwoord zijn op de hedendaagse Londense jazz-scene. En dat antwoord klinkt luid, duidelijk en verdomd tegendraads.”

Dishwasher_

Jazz voor mensen die niet in jazz geloven.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Elementen vanuit het gehele jazz-spectrum kwamen gisteren samen in de korte, maar enorm krachtige set van Dishwasher_. Misschien wel het meest indrukwekkende aan de band is de georkestreerde lawaaimuur die de band met z’n drieën op poten zet, zonder op eender welk moment chaotisch of onsamenhangend te klinken.”

Ook Luminous Dash zag dat het goed was: “Dishwasher_ speelde een korte maar krachtige set. We hebben het trio al een tijdje op onze radar. In de gaten houden dus!”

Jullian X Twow

Twee charmante jonge Gentenaars brengen dromerige bedroompop met een vleugje mafheid.

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: “Jullian x Twow kon ons wel bekoren. Ze brachten een zomerse sfeer met heerlijke indie-/bedroompop. Daar willen we graag meer van horen.”

En ook Dansende Beren was duidelijk: “Ondanks de steeds kouder wordende buitentemperaturen zorgden ze ervoor dat de Cinema een zwoele, zomerse sfeer kreeg, zeker wanneer het derde bandlid die goddelijke trompet mocht bovenhalen.”

Michelle

Buikgevoel vertaald naar nummers in de stijl van Leonard Cohen of Daniel Johnston.

Luminous Dash was alvast onder de indruk: “Het podium is duidelijk hun habitat en die neemt Michelle hélemaal in. Een beleving vol contrast. Stil, luid, traag en ritmisch intens… Behoorlijk overdonderend schoon was dit!”

Ook Dansende Beren was fan: “Onomwonden gezegd was deze set de verrassing van de avond. Live vielen de nummers van Michelle veel sterker uit dan wat er tot nu toe online te horen was. Met zuiderse gitaaraanslagen, Mongoolse keelzangen en ferm geslaagde meerstemmigheid kreeg Michelle heel de zaal muisstil.”

Patches

Een must voor iedereen met een zwak voor Lana Del Rey, zonsopgang en poëtische vuren.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “In “Hot Enough” liet ze de temperaturen, die door de eerdere nummers al waren opgelopen, nog eens stevig stijgen door zeer intrigerende arrangementen en vooral een prachtige vocale prestatie. De magie rond Patches neemt alsmaar toe en zien we niet snel in rook opgaan.”

Wat Luminous Dash zag: “Van een heel ander kaliber was band nummer twee met de wat dromerige, sensuele electropop van Patches. De groep is gebouwd rond de innemende zangeres Lotte Lauwers die zich in slow motion kronkelend een weg baande naar de harten van het aanwezige publiek”

Scarificator

Infernale death/trash uit Gent, met Dante’s Inferno als voornamelijke inspiratiebron.

Wat Dansende Beren zag: “De set verdiende wel een moshpit, want hij was beenhard en pikkedonker, zoals een goede trash- en deathmetalband dat toebehoort.”

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: “Scarificator brengt een vernieuwend hels kabaal, met invloeden van death metal en trash metal. Helemaal ons ding met wat actie op het podium en een mini moshpit die van ons best wat groter mocht zijn!”

Shikata Ga Nai

Jazzy vijftal brengt funky soundwaves om op mee te surfen!

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Sinds het middelbaar is het vijftal al bevriend dus een gezamenlijk project zat er al lang aan te komen. Het funky en jazzy geluid dat daarbij ontstaat, heeft heel wat elementen die kunnen bekoren en de mengelmoes aan geluiden heeft een duidelijke richting, ”

Wat Luminous Dash zag: “Shikata Ga Nai maakt een soort erg energieke jazz fusion en liet tijdens hun optreden elk van de vijf bandleden ruimte om even te ‘shinen’. En het moet gezegd het zijn stuk voor stuk straffe muzikanten.”

Meer weten? Surf naar www.sound-track.be voor alle info!