VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Turkish Kebap brengt psychedelische rock en folk op z'n Brussels!

Stoemp! draait op volle toeren. Nu donderdag 23 mei staat Turkish Kebap in Continental!

25.03.24

Nieuws

Zaterdag 13 april bijten Sound Track laureaten Maria Iskariot, jong talent The WRS en Brusselse legends Jenkinses de spits af in GC De Pianofabriek in Sint-Gillis, voor een snoeiharde punk rock-avond gecureerd door In Your DNA, een collectief dat in het gelijknamige café ontstond. Tien dagen later, op dinsdag 23 april, betreedt de jonge songwriter Emmy d’Arc samen met haar producer én Belpoplegende Jean Blaute het podium van Het Goudblommeke In Papier voor een onvergetelijke show. 

Liefhebbers zagen de band misschien al als support van Tourist LeMC, Brihang of Froukje maar op donderdag 2 mei palmt Aarde aan Daan de intieme setting van Bar Pilar in met zijn Nederlandstalige pop. Op dinsdag 5 mei is het de beurt aan de geometric proto-punk-wave-disco sound van Lézard en de electrorock mét dravende drumcomputers van Affaire om het RITCS Café te doen dansen. 

En ook op 8 mei staan Sound Track laureaten op het programma: Madd9 en FRED GATA stellen hun flitsende blend van hiphop, funk en r&b voor in de Bonnefooi. Een dag later, op donderdag 9 mei, speelt Brussels indie talent Is Mark Mark? in de Merlo.

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen op dinsdag 14 mei dan weer terecht in de Beursschouwburg voor twee jonge producers: de ritmische patronen en diepe bass sounds van Niels Orens en de zachte ambient meets IDM van Jennifur. De Brusselse band Turkish Kebap blaast op donderdag 23 mei alle stoelen van de nieuwe toplocatie Continental omver met hun Brussels-Turkse psychedelica. 

Op donderdag 30 mei schotelen we je een unieke avond voor in ‘Au Bassin’. MetX presenteert er ‘Re:encounter #3’, het project van resident Robbe Latré (M. Chuzi) vol toppers uit de worldwide scene (o.a. Kaito Winse en Falk Schrauwen doen mee). Nadien zijn Brusselse muzikanten welkom voor een jam. De donderdag erop, op 6 juni, is de heerlijke 70’s Kantine aan GC De Maalbeek dé place to be, want dan geven Sound Track laureate Emma Hessels, De Nieuwe Lichting finaliste Elis Floreen (solo) én opkomend country talent Blue Gene (solo) er ‘t beste van zichzelf. Afsluiten doen we deze reeks met de betoverende en intieme sound van I’m the hug, op vrijdag 7 juni in het prachtige Le Cheval Marin! 

Ik organiseer al jaren Stoemp! in mijn café. Die avonden stellen nooit teleur: altijd gezellig, altijd vol, en altijd verrassende nieuwe muzikale vondsten voor mij. Echt een win-win!. 

Waldo Marlier, cafébaas Merlo

De vorige Stoemp! edities brachten duizenden Brusselaars, pendelaars, studenten, muziekliefhebbers en toeristen op de been. En ook deze editie houdt Stoemp! haar vertrouwde concept aan: buitengewone concertervaringen in de gezelligste Brusselse hotspots. En dat allemaal gratis en voor niets. Allez, viens
 

Make Your Own Stoemp!

Na twee succesvolle ‘Make Your Own Stoemp!’-edities wil Stoemp! ook dit najaar opnieuw de kans geven aan straffe Brusselse jongeren met een hart voor muziek én een portie organisatietalent. 

Drie Brusselse muziekliefhebbers krijgen volledige vrijheid om een eigen Stoemp!-event te creëren. Als team krijgen ze toegang tot de Stoemp!-keuken, die voorzien is van heel wat feedback, ervaring, inspiratie en tips & tricks. Hierdoor krijgen ze de kans om uit te groeien tot Brussels strafste nieuwe organisator. Ervaring is niet belangrijk, enthousiasme wel! Geïnteresseerden kunnen hun kans wagen via de open call op VI.BE tot en met 12 mei. 
 

Mijn ‘Make Your Own Stoemp!’ avond én de aanloop ernaartoe waren geweldig. Ik voelde altijd de vrijheid om mijn concept uit te werken zoals ik het voor ogen zag. Bijsturen doe je altijd, maar steeds met verbetering voor ogen.

Ewout Janssens, ‘Make Your Own Stoemp’ organisator 2023

Programma

Check het volledige programma hieronder, of op de Stoemp! website: stoemplive.be.

Za 13/4 Curated by In Your DNA: Maria Iskariot, The WRS, Jenkinses @ GC De Pianofabriek 
Di 23/4 Emmy d’Arc & Jean Blaute @ Het Goudblommeke In Papier
Do 2/5 Aarde aan Daan @ Bar Pilar 
Di 7/5 Lézard + Affaire @ RITCS Café 
Wo 8/5 Madd9 + Fred Gata @ Bonnefooi
Do 9/5 Is Mark Mark? @ Merlo 
Di 14/5 Niels Orens + Jennifur @ Beursschouwburg 
Do 23/5 Turkish Kebap @ Continental
Do 30/5 Curated by MetX: Re:encounter #3 + jam @ Au Bassin 
Do 6/6 Blue Gene (solo) + Elis Floreen (solo) + Emma Hessels @ GC De Maalbeek Kantine 
Vr 7/6 I’m the hug @ Le Cheval Marin