VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Méér dan 1100 artiesten staan te trappelen om zich te tonen voor derde editie van Sound Track
bluai op de sound track voorrondes © dandy fuego

Méér dan 1100 artiesten staan te trappelen om zich te tonen voor derde editie van Sound Track

Dit weekend liepen de inschrijvingen voor de derde editie van Sound Track af. Méér dan ooit staat jong talent te trappelen om van zich te laten horen: 1131 jonge artiesten uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel en over genres heen, zorgden er samen voor dat Sound Track een nieuw hoogtepunt bereikte! Met opgeteld 180 speelkansen dit najaar en een ondersteuning op maat door VI.BE - steunpunt voor artiest en muzieksector - en de voltallige livesector neemt muziekwedstrijd Sound Track hiermee een nieuwe generatie artiesten op sleeptouw op een moment dat het er meer dan ooit toe doet. 

30.05.23

Nieuws

De afgelopen weken was het overal in het nieuws: het aantal culturele evenementen is vorig jaar met een derde verminderd in vergelijking met de periode voor de coronacrisis. Dat blijkt uit de jaarcijfers voor 2022 van auteursrechtenvereniging Sabam. Het gaat onder meer over liveconcerten (-6.684) en feesten en fuiven (-6.244). Er zijn dus minder optredens en vooral jonge artiesten zijn daarvan de dupe. Een problematiek die zelfs in het Vlaams Parlement aan bod kwam. Via de derde editie van Sound Track spelen VI.BE, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Het Depot, Trix, N9, Democrazy, De Casino, Wilde Westen, Cactus, Het Entrepot, 4AD, De Zwerver, AFF en Entree in op de nood. 

Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk niet enkel kans op een trofee, maar kan op ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector rekenen. Via VI.BE platform klokte Sound Track zondagavond af op 1131 inzendingen. Deze worden vanaf vandaag beluisterd door ambassadeurs als Meskerem Mees, Lefto Early Bird en Brent Vanneste samen met de clubjury’s. Sound Track belooft opnieuw een stevig parcours te worden. 136 artiesten spelen dit najaar live tijdens 22 voorrondes in de fijnste jeugdhuizen en clubs in ieders regio. 46 finalisten stromen door naar 6 regionale finales op 9 december én een tussentijds coachingstraject. Tot slot worden 18 artiesten door de vakjury gekroond tot laureaat. Zij beginnen aan een traject op maat: van een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo. 

Eind augustus maakt Sound Track bekend wie er dit najaar de plaatselijke jeugdhuizen en concertzalen mag veroveren. 

Sabam publiceert rapport 2022: “Livesector nog niet hersteld”

Stage oproep 2023

Reclame