VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Kabinet-Jambon en Crisiscel Cultuur vragen perspectief aan Veiligheidsraad

Kabinet-Jambon en Crisiscel Cultuur vragen perspectief aan Veiligheidsraad

Minister van Cultuur Jan Jambon benadrukt de professionaliteit van de sector en steunt de vraag naar meer mogelijkheden voor publieksevenementen. 

18.08.20

Nieuws

Vanmiddag was er openhartig en constructief overleg tussen het kabinet van Minister van Cultuur Jan Jambon en een delegatie van de Crisiscel Cultuur. In een gezamenlijke mededeling vragen ze dringend meer perspectief voor de sector met betrekking tot publieksactiviteiten.

Op donderdag 20 augustus is er een nieuwe bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. De brede cultuursector, die zich onlangs verenigde in de Crisiscel Cultuur, vraagt al langer om de maximum aantallen voor evenementen los te laten en zalen en locaties op een logische, veilige en proportionele manier te kunnen vullen. Dat kan perfect aan de hand van de goedgekeurde protocollen en de door virologen en politici gesteunde COVID Event Risk Matrix.

In een gezamenlijk statement benadrukt de Minister van Cultuur de professionaliteit waarmee de brede cultuursector dagelijks aan de slag is. “De sector bewijst elke dag dat ze in staat is om veilig te werken in tijden van corona,” zegt Jambon. “Vanuit die wetenschap gaan we nu samen de laatste gesprekken in met de experten die de adviezen opmaken voor de Nationale Veiligheidsraad.”

“We beseffen dat we nog een hele tijd met het virus gaan moeten leven,” zegt Mike Naert (Het Depot), die het Live Sector Overleg vertegenwoordigt in de crisiscel. “Na dit positief overleg met het kabinet van minister Jambon moeten we van de Veiligheidsraad duidelijk perspectief kunnen krijgen voor onze sector.”

We beseffen dat we nog een hele tijd met het virus gaan moeten leven.

Mike Naert, Het Depot

Brede cultuursector verenigt zich in Corona-crisiscel

En toen was er niets meer … Naar het failliet van de livesector?

Evenementen opnieuw toegelaten in Antwerpen

Stage oproep 2023

Reclame