VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nieuwe artiesten grijpen hun kans tijdens de Week van de Belgische muziek
© yokocho

Nieuwe artiesten grijpen hun kans tijdens de Week van de Belgische muziek

Enkele weken geleden lanceerden verschillende organisatoren speelkansen via ons platform om te spelen tijdens de Week van de Belgische muziek. Nog op zoek naar straffe optredens deze week? We got you!

31.01.23

Nieuws

Open Mic @Klimkaffee

dinsdag 31 januari
Elke laatste dinsdag van de maand kan je bij Klimkaffee in Mechelen langsgaan voor een laagdrempelige open mic voor zowel gevorderde als beginnende muzikanten. De laatste dinsdag van de maand valt dit jaar midden in de Week van de Belgische muziek, en dan is 1 + 1 natuurlijk 2. Spring Creek Revival, YackYack en Shaq B. wisten alvast hun plekje achter de mic te veroveren, op de vierde artiest is het nog in spanning wachten tot vanavond. Meer weten? Check het Facebook event.

Goose @ De Casino

donderdag 2 februari
De climax van de Week van de Belgische muziek? Die ligt deze donderdag in Sint-Niklaas! Daar blazen de Kortrijkzanen van Goose het dak eraf, en zij kozen via platform Y O K O C H O 横丁 om hen daarbij te helpen! Meer weten? Check het Facebook event!

RAUW! Hiphop open mic

donderdag 2 februari
Het Depot, BURn Leuven, Sarah Bekambo, Fred Gata, Bex en Dj Dysfunkshunal lanceren met RAUW! een gloednieuw open mic concept, gericht op creatieve hiphoppers. Zak donderdag om 21u30 af naar Het Depot, en ontdek wie het podium mag bestormen tijdens deze eerste editie. Alle info in het Facebook event!

Cypher van de Belgische MC‘s

vrijdag 3 februari
Zet die radio vrijdag op 10, want Hip Hop Centrum De Stroate ging samen met online platform +32B op zoek naar straffe, jonge MC‘s voor een cypher. Vrijdag zal deze live uitgezonden worden op Quindo, en ook de camera’s zullen draaien om deze historische cypher vast te leggen!

Hip Hop Hooray freestage for the ladies

vrijdag 3 februari
Tijdens deze editie zoekt Hip Hop Hooray naar opkomend vrouwelijk talent om op Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart, als support de Chinastraat te openen. Vrijdag betreden de 10 strafste inschrijvingen het podium @ Bij’ De Vieze Gasten in Gent. Niet te missen voor fans van de betere hiphop!

Alle info in het Facebook event.

Versuz

zaterdag 4 februari
Zin om te gaan clubben? Zaterdag kan je in Hasselt gaan knallen met Mattn, Dj Licious, Mathy & Kenn Colt. En wie de avond zal openen, weten we donderdag! Peter Luts en Dave Lambert zijn momenteel namelijk nog volop bezig met alle inzendingen te checken!

Pigs in space

zaterdag 4 februari
Pigs in Space, de grootste fuif van de Rupelstreek, zoekt nog een dj, en dus lanceerden ze een kans via VI.BE platform. Uit die kans werden 6 finalisten geselecteerd, die nu zaterdag hun beste skills mogen laten zien in het jeugdhuis van Schelle. Daar zal de officiële winnaar bekend gemaakt worden. @itDude, ForrexMusic, Svensson, Tchaow, Troublemen en Marble nemen het tegen elkaar op, dat de beste mogen winnen.

Ontdekken wat er nog allemaal te beleven valt tijdens de Week van de Belgische muziek? Surf naar weekvandebelgischemuziek.be