VI.BE

Dit zijn de 9 finalisten van de Nieuwe Lichting 2022
meltheads

Dit zijn de 9 finalisten van de Nieuwe Lichting 2022

Ook dit jaar gaat Studio Brussel via De Nieuwe Lichting op zoek naar the next big thing. Van de 789 artiesten die zich inschreven blijven nu nog 9 finalisten over, waaronder 3 Sound Track laureaten. Wie uiteindelijk de 3 winnaars worden, ontdekken we op 31 januari.

24.01.22

Nieuws

Elk jaar gaat Studio Brussel via VI.BE platform op zoek naar vers talent om in de kijker te zetten. De winnaars van De Nieuwe Lichting krijgen een jaar lang alle hulp om te kunnen uitgroeien tot de volgende PortlandBrihang of Equal Idiots. Meer dan 750 artiesten waagden hun kans dit jaar en na de tweede selectieronde blijven er nu nog negen finalisten over, waaronder 3 Sound Track laureaten.

Zijn genomineerd: de epische pop van BRYN, de lofi-indiepop van Eno en de donkere grungerock van Ila. Maar ook de nederlandstalige hiphop van Jokke en de verleidelijke R&B van Jueles wisten de jury te overtuigen. Opvallend ook, maar liefst 3 Sound Track laureaten maken kans op de dubbelslag. Zowel Alioth, Meltheads als BLUAI wisten hun plekje in de finale te versieren. Ook ex-Sound Track laureaat Shaka Shams dingt mee naar de hoofdprijs.

Stemmen kan vanaf 24 januari. Op maandag 31 januari, tijdens de Week van de Belgische muziek, kom je te weten wie zich de Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2022 mag noemen.