VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Coronagevolgen voor VI.BE

Coronagevolgen voor VI.BE

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden alle culturele events in ons land voorlopig geannuleerd. Zo stuurt corona ook het VI.BE voorjaar flink in de war.

19.03.20

Nieuws

De federale regering neemt verregaande maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. 

Zo stuurt corona ook ons voorjaar flink in de war.

We gingen een verse lading van 16 heerlijke Stoemp! Brusselse caféconcerten aankondigen. Door de uitzonderlijke maatregelen kunnen die concertavonden niet doorgaan. We volgen de situatie op de voet en bekijken welke shows we kunnen verplaatsen naar het najaar.

Listen! Festival werd eerder al uitgesteld naar het najaar. Dit betekent dat ook onze feedback sessions tijdens Listen! niet zullen doorgaan. Listen! Festival zal nu plaatsvinden van 10 tot en met 15 november 2020 en ook onze feedbacksessies verhuizen mee. Zet 14 november met stip in je agenda. 

Verder organiseren we dit jaar samen met VVSG, Cera en Ancienne Belgique ‘Inspiratiedag: Music is the Answer’, een inspiratienamiddag waarop we gemeente- en stadsbesturen willen activeren om werk te maken van een lokaal muziekbeleid. Door de onzekerheid van de komende maanden wachten we nog even met een nieuwe datum.  

Ook de 6e editie van onze Crash Course Muziekbusiness – gepland op 16 en 17 april – en de infosessie van VI.BE, Kunstenpunt en Muziekraad Vlaanderen over de Nederlandse vertaling van European Agenda For Music moeten we helaas opschuiven in de tijd. Nieuwe data verneem je hopelijk binnenkort via onze kanalen. De infosessie van OP/TIL rond subsidies binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking (die VI.BE mee ondersteunt) is geannuleerd.

De organisatie van Jazzahead! liet officieel weten dat hun aankomende editie - in Bremen van 23 tot 26 april 2020 - helaas is geannuleerd. Ook VI.BE en WBM waren hier normaal van de partij met een Belgium Booms-stand. Meer weten

Ten slotte: We werken voorlopig van thuis. We hopen hiermee te helpen tegen de verspreiding van het coronavirus. Maar we blijven bereikbaar! 

Een vraag over jouw situatie? Via advies@vi.be krijg je persoonlijk advies, of maak je een videochat-afspraak met een van onze adviseurs. Zit je als organisator met de handen in het haar? Op ikorganiseer.be lees je alles over corona en de gevolgen voor je evenement. En met al je zakelijke of juridische vragen over de huidige situatie kan je 7 dagen op 7 (tussen 10 tot 18u) terecht bij de Coronalijn van Cultuurloket: 02 534 18 24.

Hopelijk tot snel en in goede gezondheid!

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame