VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Geannuleerd – Presentatie & debat: European Agenda for Music (NL)
© david vilches

Geannuleerd – Presentatie & debat: European Agenda for Music (NL)

VI.BE, Kunstenpunt en Muziekraad Vlaanderen stellen voor: de Nederlandse vertaling van European Agenda for Music. Ontdek op 17 maart wat dit concreet voor de muzieksector kan betekenen.

28.02.20

Nieuws

Update: wegens het Coronavirus wordt dit evenement uitgesteld. Bedankt voor het begrip!

De voorbije jaren werd er door de European Music Council (EMC*) en haar partners hard gewerkt aan een ‘European Agenda for Music’. Het document werd vertaald naar verschillende Europese talen. Muziekraad Vlaanderen en het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (NL) zorgden recent voor een Nederlandse vertaling.

Kunstenpunt, Muziekraad Vlaanderen en VI.BE stellen je heel graag deze nieuwe publicatie voor op dinsdag 17 maart in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel.

De European Agenda for Music is het resultaat van een collectieve denkoefening in een meerjarig traject; het is een inspirerende gids voor een rijk, divers en bloeiend muziekleven in Europa. Ontdek samen met ons wat dit concreet voor de muzieksector kan betekenen en ga in debat met de verschillende partners uit de sector. (Presentatie en debat in het Nederlands)

Programma

  • 9:30 ontvangst & koffie
  • 10:00 welkom – Ian Smith (voorzitter EMC)
  • 10:10 PRESENTATIE A European Agenda for Music – Willem Van Moort (bestuurslid EMC)
  • 10:30 DEBAT met o.a. Mieke Vanhaute (Muziekraad Vlaanderen), Jan Briers (European Festival Association), Lobke Aelbrecht (Europe Jazz Network), Marc Steens (Live DMA), Esther Gottschalck (European Composers & Songwriters Alliance) en Stef Coninx (Kunstenpunt)
  • 11:45  receptie
  • 12:30  einde

Muziek: An Raskin

Meer dan welkom na inschrijving via deze link.

*EMC // De Europese Muziekraad is een platform voor vertegenwoordigers van de nationale Muziekraden en alle organisaties van Europese landen die zich engageren op het gebied van muziekeducatie, creatie, performance, erfgoed, etc.  De organisatie telt 77 leden uit 28 verschillende landen. europeanagendaformusic.eu