VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Artiesten releasen nieuwe nummers na kunstenaarsresidentie in psychiatrie
krankland © jan tamsin

Artiesten releasen nieuwe nummers na kunstenaarsresidentie in psychiatrie

Een tijdje geleden ging KAOS in het kader van het IME-project via VI.BE platform op zoek naar drie singer-songwriters die de kloof tussen psychische kwetsbaarheid en kunst wilden dichten door middel van muziek. Het resultaat daarvan kan je nu ontdekken. 

11.02.21

Nieuws

De Belgische vzw KAOS is naast de non-profit organisaties INTRAS (Spanje) en EDRA (Griekenland) één van drie partners van het Introspection Music Experience verhaal, een internationaal muziekproject ondersteund door het Creative Europe programma van de Europese Unie. Introspection Music Experience (IME) brengt musici en componisten uit België, Griekenland en Spanje samen met als doel een wisselwerking tussen personen mét en zonder psychische kwetsbaarheid.

Via een open call op VI.BE platform met wel 50 inzendingen, kwam de vzw uit bij deze drie songwriters: Chloë Nols, Korneel Muylle en KRANKLAND. Zij draaiden mee in een Brusselse kunstenaarsresidentie in een psychiatrie en gingen daar in dialoog met personen met een psychisch kwetsbare achtergrond. Hieruit kwamen deze zes songs voort; elke artiest schreef twee songs die bovendien visueel werden uitgelicht door een lyricvideo én videoclip. TV-zender AVS maakte er een reportage over.

Van deze nummers staan er ook al lyricvideo’s online: ‘Cassandra’ van Chloë Nols, ‘Sulekho#2’ van KRANKLAND en ‘Holding the Line’ van Korneel Muylle.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

In aanloop naar het online slotevenement op 25 februari in het Dr. Guislain museum, waarbij de drie solo-artiesten hun nieuwe muziek voor het eerst voorstellen aan het brede publiek, organiseert KAOS ook enkele KAOS Talks: gespreks- en debatavonden in het kader van het residentieprogramma. Elke artist in residence heeft de vrijheid om tot maximum drie sprekers uit te nodigen. Tijdens die online gespreks- en debatavonden — gaande van een lezing tot een interview of een panelgesprek — geven de gasten een uiteenzetting vanuit hun specifieke expertise en interessesfeer. De eerste talk met Chloë Nols is inmiddels afgelopen, maar er staan nog twee talks op de planning:


KAOS Talk #2 - introspection Music Experience #2
Op vrijdag 12 februari om 19u30 gaan KRANKLAND en Philippe Cortens live vanuit het Museum Dr. Guislain. Zij geven een lezing over muzikant/therapeut Jean Hoyoux. Philippe Cortens werkte als muziekredacteur en selector voor de radiozenders Studio Brussel en Klara. Op zijn onafhankelijke platenlabel Cortizona bracht hij heruitgaven uit op vinyl van o.a. Jean Hoyoux. Meer info vind je hier.


KAOS Talk #3 - introspection Music Experience #3
Op vrijdag 19 februari om 19u30 is er de laatste talk met Korneel Muylle en o.a. creatief therapeute en fotografe Kim Note vanuit het Museum Dr. Guislain. Alle info vind je hier.

Deze talks gaan door in het Engels en zijn gratis.


IME Slotevenement i.s.m. Museum Dr. Guislain

Op 25 februari om 20:00 stellen de drie artiesten hun nieuwe nummers voor vanuit het Museum Dr. Guislain. Het optreden zal gratis live gestreamd worden via Sound of Ghent. Alle info vind je op de Facebookpagina of op de website van het museum.

Promo adverteren

Reclame