Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Slow Lee

Soms kan je iets raken met je ogen dicht. Puur op het gevoel. Er zijn bands die mokers uitdelen, wild om zich heen slaan en met geweld de wereld willen veroveren. Er zijn bands die zich stil, in de luwte van de dag, ontwikkelen en op het juiste moment pareltjes lossen. Slow Lee behoort tot de tweede categorie. Van oorsprong Brugs, met singer-songwriter Korneel Muylle als spil van dienst. Slow Lee grossiert in het genre wat je in de betere platenzaak zou kunnen vinden in file under slow alt pop/rock. Spaarzaam opgebouwde songs, in prachtige harmonieuze arrangementen, ter ondersteuning van Muylles heldere en wendbare timbre dat nu eens doet denken aan Amos Lee en dan weer gaat aanschurken tegen high-pitches van Jeff Buckley. Slow Lee ademt authenticiteit, met een vriendelijk knipoog naar Amerikaanse collega’s.

Bookings: booking@slowlee.be

Live bestaat Slow Lee uit:

Korneel Muylle: gitaar, stem; Serge Bakker: bas; Serge Hertoghe: gitaar ; Martijn Bal: Cajon, drum, percussie ;Niels Verheest: Hammond, Wurlitzer, Piano

Slow Lee speelde o.a. op Leffing Leuren Festival; Stadschouwburg Brugge, Labadoux Festival, tientallen andere café's en podia!

 • Luminous Dash: "Slow Lee onderscheidt zich van het overaanbod singer-songwriters. Songs die geloofwaardig genoeg klinken om te raken zonder melig of al te zoet te worden. Het is een kunst die Korneel Muylle uitstekend beheerst."
 • daMusic: Het romantische Hold Me Back kan zo op de FM-radio van je Ford Mustang Convertible
 • Dumps Veske Zever:‘The Masquerade’ gaat ook verder in deze formule en sluit een prachtige EP af, die smaakt naar meer.
 • Organisator Ruddervoorde: "Een stem die de harten van de mensen zal veroveren. Muziek die toeslaat. Nog eens een heel dikke proficiat met gisterenavond.... . Ik organiseer sinds 1973 (eerste optreden Johan Verminnen). Dus toch al 45 jaar... . Als Slow Lee niet doorbreekt begrijp ik er niets van. Dit staat in mijn top tien van die 45 jaar... ."
 • Goût-Vert: "Ik had al kippenvel tijdens de soundcheck"
 • Facebookreview: "Slow Lee: fantastische ontdekking, compleet overdonderd van concert in Humbeek! Mocht hij niks gezegd hebben zou ik gezworen hebben dat er een Amerikaanse band op het podium stond. Keigoede songwriter/zanger en daarbij uitstekende muzikanten, zalig concert!"

Bookings: booking@slowlee.be

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.