VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Webpagina ‘lokale muziek’ op de stedelijke website

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

Begin 2019 vond in Knokke-Heist een Popraad plaats. Die werd mee in goede banen geleid door lokale held Brihang. Eén van de pijnpunten die naar boven kwamen was het gebrek aan informatie. Zowel artiesten als organisatoren gaven aan dat ze nood hadden aan één duidelijke online omgeving waar ze terecht konden voor informatie, zoals bijvoorbeeld een overzicht van de ondersteuningsmogelijkheden en een wie-is-wie van de lokale muziekscene.

Hieruit groeide het idee om een webpagina te bouwen op de site van Knokke-Heist en die op te delen in twee luiken. Enerzijds zou er een deel worden gewijd aan muzikanten en organisatoren. Daarop zou allerlei informatie verzameld worden over de digitale kunstenaarskaart, het aanbod van VI.BE, de Popraad, het aanspreekpunt in gemeentebestuur, enzovoort. Daarnaast zou er ook een apart luik komen voor muziekliefhebbers. Hier vind je een overzicht van bands die actief zijn in Knokke-Heist, het muzikale programma en hyperlinks naar lokale evenementen als ‘Klassiek Leeft’, ‘Spoor 5’, ‘Kneistival’ en meer.

Deze actie heeft uitsluitend positieve effecten: de band tussen de gemeente, artiesten en organisatoren is veel sterker, en iedereen kan de nodige info terugvinden. Het is ook makkelijker om artiesten uit de gemeente te vinden. Eén adres: knokke-heist.be/vrije-tijd/lokale-muziek.

Plaats
Knokke-Heist, West-Vlaanderen (33085 inwoners)
Rol van gemeente
Facilitator en stimulator.
Budget vanuit gemeente
Ja, het gemeentebestuur voorziet jaarlijks een bedrag voor lokale bands, organisatoren en logistiek materiaal.
Deze actie zet in op
Informatieve ondersteuning en netwerk.
Let op
Als informatieplatform zou je moeten streven naar exhaustiviteit en naar laagdrempeligheid. Het is overigens belangrijk om duidelijk te communiceren wie de contactpersonen zijn bij elk thema.
Publicatiejaar
2020