VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Repetitieruimtes in Wervik

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

Na een jarenlange zoektocht van de stad naar repetitieruimte werd de loods D'Arke - een oud  hospitaal, - omgebouwd tot jeugdhuis met tien nieuwe lokalen, twee repetitielokalen en een centrale bergplaats. Met het jeugdproject Site D’Arke biedt de stad Wervik enkele van hun grootste jeugdwerkinitiatieven duurzame ruimte. Ook verschillende jonge muziekgroepjes uit de stad kunnen er terecht. Met het integreren van repetitieruimtes op deze plaats wou de stad niet enkel tegemoetkomen aan de nood voor repetitieruimte, maar ook het jeugdweefsel in de stad versterken. De repetitieruimtes zijn al in gebruik, maar de toestroom van nieuw jong talent is altijd welkom.

Plaats
Wervik, West-Vlaanderen (18754 inwoners)
Rol van stad
Zowel het initiatief als de uitwerking kwam vanuit de stad.
Budget vanuit stad
Bij de invulling van de site hoorde een investering in geluidsisolatie en in kooien voor materiaalopslag. Sindsdien waren er nog geen nieuwe investeringen, al vragen bands wel om een vaste geluidsinstallatie.
Deze actie zet in op
Repeteren en materiële ondersteuning.
Let op
Er is een campagne nodig om deze acties aan de man te brengen, die mag zeker niet uit het oog verloren worden.
Publicatiejaar
2020