VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nief Talent

Inspiratie

3 categorieën

Na afloop van Lokale Helden 2019 beslisten de jeugdhuizen en cultuurdiensten van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar om een nieuwe muziekwedstrijd in het leven te roepen. ‘Nief Talent’ richt zich tot muzikale helden uit het Neteland en vindt jaarlijks afwisselend plaats in één van de gemeenten. Herentals beet in 2020 de spits af. 


De gastgemeente staat in voor de technische ondersteuning, en zorgt samen met het lokale jeugdhuis voor de promotie. Verdere afspraken rond communicatie, coördinatie en financiering gebeuren binnen het samenwerkingsverband Neteland. Artiesten kunnen zich inschrijven via de website van hun respectievelijke gemeente. Na preselecties op basis van ingezonden opnames nomineert elke gemeente een finalist, die zich live mag komen bewijzen. De winnaar krijgt drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de omgeving.

Plaats
Herentals, Antwerpen (28148 inwoners)
Rol van stad
Organisator: een rol die jaarlijks wordt opgenomen door een andere gemeente.
Budget vanuit stad
Ja, de organiserende gemeente voorziet ongeveer 1.500 euro (voor techniek, presentatie, prijs ...).
Deze actie zet in op
Materiële en promotionele ondersteuning en speelkansen.
Let op
Het is belangrijk om een goede communicatie te onderhouden tussen de verschillende partners. Alle lokale actoren moeten aangesproken worden om te participeren aan de wedstrijd.
Publicatiejaar
2020