VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Diestortion

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

Diestortion is een samenwerking tussen jeugdhuis Tijl en CC Den Amer dat expertise en budget vanuit het CC enerzijds, en het jeugdig enthousiasme en de rock-’n-roll-locatie van het jeugdhuis anderzijds laat samensmelten tot een succesvolle cocktail. 

Diestortion behelst dubbelconcerten onder het motto ‘een beetje geflipt en niet gelikt’. Interessant voor het CC, dat op deze manier kleinere, opkomende en meer experimentele bands een podium kan bieden en een nieuw publiek aan zich weet te binden. Maar ook voor het jeugdhuis, waar het team van jongeren de kneepjes van het vak leert, bands boven hun normale werkingsbudget kan boeken en eveneens een nieuw publiek aanspreekt.

Deze actie is in de eerste plaats gericht op het ondersteunen van jonge organisatoren, wil hun ondernemingszin aanmoedigen en inzetten op de samenwerking tussen CC en jeugdhuis. Daarnaast wil men lokale artiesten aan waardevolle speelkansen helpen.

Plaats
Diest, Vlaams-Brabant (23973 inwoners)
Rol van gemeente
CC Den Amer neemt de rol van organisator op.
Budget vanuit gemeente
Per editie van Diestortion wordt er vanuit CC Den Amer een budget van 1.000 euro voorzien.
Deze actie zet in op
Speelkansen en ondernemingszin bij jonge organisatoren.
Publicatiejaar
2020