VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Schrijf je in voor Sound Track 2021-2022!

VI.BE, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, de Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Wilde Westen en Muziekclub 4AD slaan de handen in elkaar en presenteren de tweede editie van Sound Track, een podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie.

01.06.21

Video

Na een succesvolle eerste editie gaat een ongezien groot aantal spelers uit de Vlaamse en Brusselse livesector opnieuw in elke regio op zoek naar het talent van morgen. Vanaf vandaag tot en met 15 juli kan je je aanmelden via VI.BE platform!

Na een bewogen parcours met begeleiding op maat behind the scenes, sluiten de laureaten van Sound Track editie 1 – waaronder Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Jibran en Rosa Butsi – hun succesvolle ‘track’ af. VI.BE, de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen starten nu een nieuwe zoektocht naar ambitieuze artiesten voor de tweede editie.

Net als twee jaar geleden, toen meer dan 1.000 artiesten hun kans waagden, zijn alle genres en stijlen welkom bij Sound Track. Van hiphop, ska en r&b over metal, indierock, wereldmuziek en folk tot ambient, electronica, jazz en punk. Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of liveproducer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is! Ook dit jaar staan er 8 ambassadeurs klaar om als eerste je tracks te beluisteren: ex-laureaat Meskerem Mees, Mickael Karkousse (Goose), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Stefanie Mannaerts (Brutus, Rumours), Tsar B, Eppo Janssen, Chuki Beats en Bert Cools (Merope, Hoera.) tekenen present. Op basis van het advies van de ambassadeurs, selecteren de clubs 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase van deze tweede Sound Track-editie.

De wedstrijd gaat in oktober namelijk van start met opnieuw 23 selectieavonden mét publiek, evenwichtig verspreid binnen de muziekclubs en jeugdhuizen over Antwerpen, Brussel, Limburg, Vlaams Brabant, en Oost- en West-Vlaanderen. Van de 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase, bemachtigen er 46 een plek in de 6 regionale finales. Daarbovenop krijgen de artiesten artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie in aanloop van hun regionale finale.


Een jaar persoonlijke ontwikkeling on én behind the scenes

Nieuw talent hun langverwachte en verdiende speelkansen bieden is slechts één aspect van het totale Sound Track-traject. Uit elke regionale finale, die op 18 en 19 december gepland staan in Trix, AB, Wilde Westen, Vooruit, Het Depot en Muziekodroom, komen 3 laureaten uit de bus. De in totaal 18 laureaten staat een intensieve ‘track’ te wachten: een jaar vol professionele coaching, een intensief bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, advies op maat, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure, showcases en shows in een circuit van muzikale jeugdhuizen én het buitenland, en ga zo maar door.

Daarbovenop kunnen ze ook rekenen op exposure van heel wat spelers uit de brede Vlaamse en Brusselse media die zich achter het project zetten: Studio Brussel, De Standaard, Knack Focus, Dansende Beren én Indiestyle. Ook opnieuw aan boord: Spotify en Sabam For Culture. Nieuw dit jaar is de publieksprijs door Lotto.

Check ook zeker eens de nieuwe website van Sound Track.