VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Popraad: Teaser

Jeroen Bossee

11.06.19

Video

Hear us out. In Vlaanderen zijn meer dan 500.000 mensen in hun vrije tijd bezig met muziek. Waar acteurs, beeldende kunstenaars, dansers, fotografen, koren en harmonieën zich lokaal vaak sterk verenigen is dit voor (pop)muzikanten, dj’s en producers zelden het geval. Doordat ze niet verenigd zijn, zetelen muzikanten, dj’s en producers zelden in een jeugd- of cultuurraad en raken hun noden en dromen niet tot bij het lokale bestuur, en dat is uitzonderlijk jammer!

Een nieuwe service voor lokale besturen

VI.BE wil daarom de krachten bundelen met lokale besturen en zowel muzikanten als organisatoren oproepen om hun stem te laten horen en hun noden kenbaar te maken tijdens een Popraad, een nieuwe innovatieve inspraakmethodiek die elke stad of gemeente kan aangrijpen om het lokaal cultuurbeleid verder te verdiepen. Want met de juiste ondersteuning en samenwerking lokaal, kan de impact van deze talrijke en diverse groep op de lokale community enorm groot zijn.

Lokale Helden, het project waarmee VI.BE (vroeger Poppunt) allerhande organisatoren uitdaagt om op één dag hun lokaal muzikaal talent op een podium te zetten, bewijst ons namelijk al vier edities lang: inzetten op muziek staat gelijk aan inzetten op een betere gemeente. Het project toonde reeds in 274 gemeenten dat inzetten op muziek inwoners over generaties, culturen en (sociale) achtergronden heen samenbrengt, leidt tot meer samenwerking, een nieuwe (artistieke) dynamiek op gang brengt en bevorderlijk is voor het imago van een gemeente. Wil je meer weten en mensen overtuigen van de kracht van muziek? Hier zijn de cijfers.

Ontdek in de video hoe de eerste drie Popraden er aan toe gingen.