VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Herbeleef de Week van de Belgische muziek 2021

Meer dan 100 initiatieven maakten van de Week van de Belgische muziek één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. In het hele land stond Belgische muziek centraal. We bundelden de absolute hoogtepunten in een aftermovie.

Sjoerd Tanghe

15.02.21

Video

Op radio en tv, in lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken: overal kreeg Belgische muziek nog eens de liefde die ze al bijna een jaar moet missen. Als afsluiter van de week was er een speciale uitzending van de Toots Sessies op Canvas, op de voet gevolgd door deze montage van hoogtepunten. 

De Week van de Belgische muziek in cijfers

Ook online leefde de Week van de Belgische muziek enorm: gebundeld onder de hashtag #weekvandebelgischemuziek werd er massaal op los geshared en geliked. We maken momenteel volop de balans op, maar op Instagram, Twitter en Facebook werd de # alvast zo’n 5.000 keer gebruikt! Zelf een kijkje nemen? Scroll erop los op onze social media wall op weekvandebelgischemuziek.be. En ook de pers smulde van de Week. Een kleine greep uit alles wat er er verschenen is vind je hier

Bedankt voor jullie liefde! 

In de naam van de Belgische muziek: bedankt! 

Bedankt om er samen met ons een onvergetelijke Week van de Belgische muziek van te maken. Muziek van eigen bodem kreeg eindelijk nog eens de liefde die ze al bijna een jaar moet missen, en dat deed deugd.