VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Gent + jazz = MAGIC, want in 2024 strijkt de European Jazz Conference neer in Gent!

De tiende feesteditie van de European Jazz Conference zal van 12 tot 15 september 2024 in Gent plaatsvinden. JazzLab, Handelsbeurs en VI.BE zijn samen met De Bijloke en de stad Gent gastheer van dit prestigieuze event, het grootste in zijn soort in Europa.

18.09.23

Video

Europe Jazz Network? Da’s een vereniging die zich inzet voor hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek met een Europees perspectief. Intussen telt EJN een kleine 200 leden - festivals, clubs, concertorganisaties, promotoren, nationale organisaties - uit meer dan dertig landen. Ook VI.BE is lid. De missie van het Europe Jazz Network is om de identiteit en diversiteit van jazz in Europa te verstevigen. Een van hun kernactiviteiten is het jaarlijks organiseren van de European Jazz Conference.

En de European Jazz Conference? Dat is een meerdaags event dat vertegenwoordigers van alle aangesloten organisaties bij elkaar brengt. Naast showcaseconcerten, netwerkmomenten, werkgroepen en paneldiscussies rond actuele thema’s (duurzaamheid, gendergelijkheid, sociale inclusie, publieksontwikkeling, educatie,...), geeft het de gaststad en -organisaties ook de kans hun troeven uit te spelen. 

De hosts in 2024? Dat zijn wij! VI.BE, JazzLab en Ha Concerts toveren Stad Gent voor de tiende editie van de European Jazz Conference drie dagen lang om tot een jazzwalhalla. Het belooft een knaller van formaat te worden waar leden, niet-leden, artiesten én publiek van zullen meegenieten. 

Dit weekend zakten we af naar de European Jazz Conference in Marseille, waar we bovenstaande video presenteerden. Let the countdown begin

EJC Gent 2024 is mogelijk dankzij Bijloke Muziekcentrum, Stad Gent, Vlaamse Overheid, Nationale Loterij, SABAM for Culture, PlayRight+, Omer, Féderation Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles-Musiques, Museact, Belgium Booms, VIERNULVIER Gent, DEMOCRAZY, Gent Jazz en de Europese Commissie.

European Jazz Conference komt in 2024 naar Gent

Deadline alert! Open call voor artiesten: European Jazz Conference 2024 in Gent