Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Soul Grip is een 5-koppige post black metal band uit Gent, BE.

'Soul Grip is een post black metal band wiens origines voortkomen uit de hardcore scene. De band werd opgericht in het voorjaar van 2014 en begon al snel met het spelen van eerste shows in België en omringende landen. Zo werd de eerste tournee gedaan in September 2014 wat de band, dat op dat moment nog geen muziek had uitgebracht, gedurende 5 dagen doorheen Duitsland, Tsjechië en Nederland bracht. In december 2014 trok de band de studio in om 'Avadon' op te nemen. Deze plaat met 7 nummers op werd uitgebracht via Consouling Sounds op 1 mei 2015. Ter promotie hiervan trok de band opnieuw de baan op voor 6 shows doorheen Duitsland en Denemarken. In de zomer van 2015 stond Soul Grip voor de eerste maal in een uitverkochte The Underworld in Londen als support voor het Franse Celeste. De band speelde die zomer ook nog enkele andere UK shows ter promotie van de eerste plaat. In 2016 kreeg Soul Grip de kans om op festivals als Ieperfest (BE), Antwerp Metal Fest (BE), Punx Picnic (DE) en Bloodshed Fest (NL) te spelen. Tevens speelde de band opnieuw in The Underworld in Londen, ditmaal als support voor het machtige Oathbreaker. In september 2016 trok Soul Grip de baan op met het Franse Déluge voor 11 shows in de UK, België, Nederland, Duitsland en Denemarken.

In januari 2017 begonnen de opnames voor de opvolger van 'Avadon'. De opnames hiervan verliepen, buiten het opnemen van de drums, volledig DIY, wat ervoor zorgde dat de band in 2017 nauwelijks live speelde. De Avadon cycle werd afgerond met 2 shows als support voor het Duitse 'Der Weg Einer Freiheit' inAachen (DE) en Londen (UK) in november 2017.

Soul Grip heeft twee releases gepland staan in 2018: een split-release met de band 'vvovnds' en een full lenght album. Beide releases zullen ook verschijnen via Consouling Sounds en werden gemixt door Nikita Kamprad(Der Weg Einer Freiheit).'

Consouling Sounds - CON024

http://consouling.be/album/soul-grip-avadon/

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  soulgripbe@hotmail.com

  +32476257766