Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

MGMT: flore@cunaemanagement.be

BOOKINGS: tom.glorieus@fkpscorpio.be

____________________________________________________________

Yokan

Yōkan (羊羹) is een dik, gegeleerd Japans dessert gemaakt van rode bonenpasta, agar en suiker. Yokan is ook een band.

► Publiekswinnaar Humo's Rock Rally 2020

► Selectie Sound Track 2019

► Studiotijdwinnaar Maanrockrally 2018

► Publiekswinnaar Student Rock Rally 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Humo's Rock Rally 2020:

"Het vijftal van Yokan had zich witte pakjes laten aanmeten met de groepsnaam op de rug geborduurd, en hield het ook binnen de songs aangenaam afgelijnd en gestileerd zonder daarbij aan naturel te verliezen. Iemand liet achteraf weten de nerdiness van Hot Chip te hebben gezien, en Klaus had drie degelijke songs gehoord, waarvan er eentje, opener ‘Don’t Wanna Be Insane’, zo op de radio kan."

De Standaard:

Yokan haalde zijn naam bij een Japans dessert, en ook de muziek van de Gentenaren klonk zoet in de oren. Wat popproducer Mark Ronson al deed met britpop voor zijn coverplaat Version, deed dit vijftal met synthfunk. Zanger Tibor Pokuta plooide zich dubbel om zijn hoogste falset uit zijn longen te persen, en voor de afsluiter ‘Something new’ werd er een driekoppige blazerssectie op het podium gehaald. Het was geen verrassing dat dit hen aan het eind van de avond de publieksprijs opleverde.

Musiczine:

Elektronische weerhaakjes die in je hoofd blijven zitten, dat is Yokan in een notendop. Eens gehypnotiseerd door de versmelting van beats en klanken worden de dansspieren voortdurend aangesproken. Maar niet zomaar, eens onder die hypnose zie je de zon schijnen achter elke donkere wolk. De heren waren volledig in het wit gekleed op het podium. De positieve energie spat gewoon uit de boxen. Deze band brengt pure, aanstekelijke popsongs die niet klef klinken, maar aan je ribben blijft kleven. Je krijgt er niet genoeg van en je kan er ook niet stil op blijven zitten. Drie songs is bitter weinig uiteraard. De blazers op het einde geven trouwens een dimensie aan hun sound. Yokan wist zich sterk te profileren!

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.