Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

De Harmonie is de synthese tussen waarheid en fantasie. (Harald von Siegesar)

Woesten grijpt terug naar de onmacht en de liefde van Gorki, Noordkaap, De Mens, Tröckener Kecks en The Scene. Ze mengen de ziel van hun idolen met een potje stevige gitaarpartijen, herkenbare refreinen en een snuifje show.

Zoals een belangrijke mens in het leven van de Woestenboys het ooit verwoordde: “Beste B.A.R.D., ge moet niet ver'kalmen' maar ver'woesten'.” Zo staat het in het Cirque Constance-boek. En een goede raad van een grote mijnheer sla je nooit in de wind. Het overlijden van Luc De Vos liet bij ons, grote fans, diepe wonden na. Alles wat we doen, hebben we te danken aan Zijn Muze.

In oktober 2013 nam Woesten een eerste demo op van 4 nummers bij Dominique De Vos in de Catfight Entertainment studio, Oudenaarde.

De tweede EP 'Niemand danst naakt met de eenzame krijger' werd in juni 2014 ingeblikt en op 10 november 2014 in Jeugdcentrum Kubiek in Eeklo aan het publiek en pers voorgesteld. Producer van de EP was Erik Van Biesen.

In mei 2015 kiest Concertzaal De Casino uit Sint-Niklaas in overleg met Meuris Woesten uit een lijst van een honderdtal Nederlandstalige bands om het voorprogramma te verzorgen van 'Meuris 25 jaar' op donderdag 14 mei.

Op 9 januari 2016 stelt Woesten de nieuwe EP 'Dichtbij een kalkoenenkweker op die groene hoek' voor in Evergem. In augustus 2016 selecteert het Eeklose Herbakkersfestival Woesten als lokaal talent om o.a. Arbeid Adelt op het podium te vergezellen. Datzelfde jaar speelt Woesten op een druk bijgewoonde filmopname in Concertzaal Trefpunt in Gent op 16 oktober 2016.

Op 8 augustus 2017 werd Woesten geselecteerd door de Katse Feesten in Zelzate, in voorprogramma van niemand minder dan Raymond Van Het Groenewoud.

Op 7 oktober 2017 stelt Woesten in Cultuurcentrum Evergem voor een uitverkochte zaal een heuse zwartwitfilm 'Waterlander' naar een scenario van Bart Van Damme en Peter Ysabie (ex-The Pink Flowers), gerealiseerd door regisseurs Alex Teerlinck (ex-AVS, Al-Jazeera, Lexxes Local Heroes) en Lieven Vanoverbeke (AVS, productiehuis Michael Tiger en gitarist Monroaw). Aan de filmvoorstelling werd een theaterconcert gekoppeld met Erik Van Biesen en Micha Vandendriessche.

In 2018 en 2019 zat Woesten respectievelijk in Number Nine Studio in Gent (Sebastian Omerson) en in Dunk!-studio in Zottegem (Jannes Van Rossom) ter voorbereiding van het muzikale project 'De Harmonie WSTN' (Een novelle mét CD). Dit project kwam tot stand dankzij crowdfunding bij 70 fans en werd voorgesteld op 2 oktober 2020 in Cultuurcentrum Evergem voor een zaal van 200 mensen coronaproof georganiseerd. Alle andere optreden van 2020 dienden worden afgezegd, maar er kwam wel een online opname in CC De Herbakker in Eeklo, nu nog steeds te bewonderen via Herbakker TV.

2020 is ook het jaar dat de Eeklose toetsenist Matyàs Blanckaert lid werd van Woesten en nieuwe muzikale wegen met de band wil verkennen! Welkom Maty!

Check www.woesten.be

Bart Van Damme 0468 26 65 80 of via www.noloxbox.be

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.