VI.BE

WIM (solo)

WIM (solo)

Sinds 1997 is WIM de drijvende kracht achter PhilliBustas en de livebandprojecten PhilliBustasPLUS en PhilliDUB. Solo heet hij gewoon WIM.

  • Hiphop
  • Solo

Bio

Sinds 1997 is WIM de drijvende kracht achter PhilliBustas en het livebandproject PhilliBustasPLUS. In 2020 staat WIM opnieuw solo on stage. Zijn eerste singles 'ventileren', 'Bodem', 'We komen er' en 'Bubbel' kregen lovende kritiek via onder andere Luminous Dash, Dansende Beren en Dagelijks Vanalles en is overal te vinden op de digitale platforms. Snedige maatschappijkritische raps van een hoog technisch niveau scheuren de beats van BTRX en Skpee Beats. Luistermuziek waarvan je nek loskomt.

In juni 2020 bracht WIM een dubbel EP 'Extra' uit. Deze kwam ook uit op LP in limited edition.

In 2021 volgden 2 EP's.

"Luistervuur" is een ode aan de samplebeats. Toma Beats is het brein achter de heerlijk kabbelende boombap-vibe. Hiphop zoals het bedoeld is. Maatschappijkritische, scherpe en hoogtechnische raps typeren de oerdegelijke WIM-style. Gooi daar nog wat oorworm-refreinen bij en je krijgt een knisperend LUISTERVUUR.

Verschillende lovende recensies (Dansende Beren, Cutting Edge, Nieuwsblad ...) en airplay op de radio waren het resultaat. (NRJ, Radio 1, Bruzz, Scorpio ...) De track is ook terug te vinden in tal van Spotifylijsten.

Samen met DJ Dysfunkshunal bracht WIM in 2021 ook "Over de helft" uit. Ook deze EP zorgde weer voor airplay. De titeltrack "Over de helft" rapt WIM met zijn zoon Siebe.

In 2022 staat "Luistervuur 2" klaar. En daarnaast brengt WIM ook nog een EP uit met die andere Leuvense DJ-legende Damented.

Check WIM ook via Spotify

Info en bookings: info@wordonline.be

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Wim Vercruysse

  • 46
  • Leuven (BE)

  Rapper - MC

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om WIM (solo) te kunnen contacteren.