Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Het Gentse lo-fi tweepop/indierock duo Whisper Party is Jan Marcoen (NIX, The Leslies) en Margot De Ridder (Les Bandits). Geïnspireerd door bands als the Beach Boys, the Velvet Underground en the Moldy Peaches brengen ze sinds twee jaar -coronastop niet meegerekend- hun dromerige lo-fi repertoire.

Aanvankelijk trad de band voornamelijk op in Gentse muziekcafés en -clubs als Kinky Star,Trefpunt en Nest. Het duo nam enkele demo's met bijhorende DIY videoclips op waaronder 'Alley Cat'.

Naar aanleiding van deze demo's speelde Whisper Party net voor de corona-uitbraak enkele voorprogramma's voor Democrazy (Adam Green, Vooruit Gent) en Peter Verstraelen Agency (L'épée, Botanique Orangerie).

Indiestyle: “ Op een of andere manier roept deze muziek bij ons een sfeertje van het Frankrijk uit de jaren ’60 op”

Luminous Dash: “het levert fijne liedjes op die zo subtiel minimalistisch zijn dat je gedwongen bent om er naar te luisteren”

De band bracht recent hun eerste EP Love Sick Love uit onder Pig Parade Records. Met de EPrelease breiden Jan en Margot de duobezetting uit en verwelkomen ze Jens Van Esch op bas en (elektronische) drums.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.