VI.BE

West Coast Caravan

West Coast Caravan

Add some sugar, spice, and everything nice and there you have it: West Coast Caravan. // Debut ep is out now!

  • Rock
  • Alternative
  • Band
 • Sint-Niklaas

Bio

Vergis je niet: deze ‘caravan’ kom je niet tegen op een kampeerplaats! De fragiele constructie is amper bestand tegen het rauwe, ongelikte, hoekige geluid van deze band. Geen idee waar de drie heren - meer passen er niet in - het vehikel neerpoten, ongemerkt gebeurt het in ieder geval niet!

West Coast Caravan: Arthur De Bie (drum), Lucas Vanmeerhaeghe (bas) en Stijn Hofman (gitaar/stem) is een verbroedering tussen Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen. Met wat suiker, zout en dingen waar je van houdt zoals de voorliefde voor het stevige werk kwam in 2018 de band tot stand. Geïnspireerd door groepen als Royal Blood, The Black Keys, Black Box Revelation, Biffy Clyro..., zorgden ze voor een eigen stampend geluid waarmee ze onder andere in 2021 Road Rock in Kortrijk wonnen.

Op 3 juni 2022 losten ze hun eerste EP in een volledig uitverkochte show in het Trefpunt te Gent. Dit keer bijgestaan door Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus, Blackwave ...)

Als teaser lanceerde West Coast Caravan alvast enkele singles: Night Time (All Day) en Wanderer. De laatst genoemde werd opgepikt door verschillende recensenten en ging bij Dansende Beren in première.

Momenteel werkt de band aan volledig nieuw materiaal terug in samenwerking met Filip Tanghe, Lino De Koninck (video) en Taike De Wilde (artwork). Dit keer opgenomen met Hammond orgel (Mathias Devestel) en extra backing vocals (Kit Peeters en Davide Cooreman) die de drie heren zoveel mogelijk live zullen ondersteunen met hun nieuwe shows..

Let op caravanspotters: het grommend geluid is niet afkomstig van een V12-motor die het ding moet trekken, het is de band die opwarmt.

__________________________________________________________

"Als een pittige mix van kattenkwaad en finesse brengt dit trio een barrage aan riffs en luidkeels gepreek die menig gitaarenthousiast doet opkijken." - Dansende Beren

"Met Wanderer overtuigt dit trio zeker en vast. Het klinkt strak, aanstekelijk en lekker vettig en meer moet dat van ons niet zijn." - Luminous Dash

''De mannen van West Coast Caravan willen met hun ep aan de buitenwereld tonen wat ze allemaal kunnen, en dat is dus heel veel!'' - Radio Quindo

''Lekker korrelige rock'n roll met verrassende solo's. Dit is wat je krijgt als je West- en Oost-Vlaams talent bij elkaar gooit. Meer van dat!''Road Rock

"We krijgen hier een duidelijk ambitieuze band voorgeschoteld die naar meer smaakt!" - Dansende Beren

''10/10'' - Frank Deboosere

''Wauw, echt geweldig!'' - Eddy Wally

Je leest het dus goed, het is het neusje van de zalm!

____________________________________________________________

Band van de maand Urgent.fm // Finalist Local Residents Sint-Niklaas '22 // Finalist selectie Maanrockrally '22 // Winnaar Roadrock '21 // Finalist selectie Roadrock '20 // Winnaar ToogRally '19 // Finalist Penguin Showcases '19// 3e Sjamp Rockrally '19 // gedraaid op Radio Willy, Pinguin Radio , Urgent.fm, Radio Quindo en enkele kleinere buitenlandse stations.

____________________________________________________________

facebook: https://www.facebook.com/westcoastcaravan

instagram: https://www.instagram.com/westcoastcaravan.band

muziek: https://linktr.ee/westcoastcaravan

contact: westcoastcaravan.band@gmail.com

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Stijn Hofman

  • 27
  • Beveren (BE)

  Gitaar - Stem

 • Lucas Vanmeerhaeghe

  • 26
  • Anzegem (BE)

  Bas

 • Arthur De Bie

  • 27
  • Antwerpen, België

  Drum

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om West Coast Caravan te kunnen contacteren.