Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

“Dit compact, gedrongen beestje werkt sinds hun wedergeboorte in 2017 volgens de methode van de wortel en de stok. Watchoutforthegiants bestaat uit vier tamme rammelaars die liefst dicht bij de grond blijven, omdat daar het meest te voelen valt. Wanneer ze zich op hun gemak voelen vult hun donker hol zich met bochtige pop, die door de aarde rondom geabsorbeerd wordt. Wanneer het bovengronds dondert krijgen deze zachtaardige diertjes echter tijdelijke aanvallen van verblindende woede.”

---

Een jaar na hun debuut ‘Extended Play’ is watchoutforthegiants terug met een opvolger: ‘Quality Content’, uitgebracht op 62tv records. Hun muziek werd eerder omschreven als bochtige, edgy pop. Dit viertal doordrenkt hun melodisch speelse grooves met een diep warm gebruik van een kleine synthesizer die wordt bediend door een grote man. Een constant evolueren van en naar bochtige popmuziek kan een ontluikend proces van subtiel enthousiasme opwekken en zelfs aanwakkeren, verwijzend naar bands als Air of Glass Animals, of niet.

De opener van de plaat ‘Head Full Of Lies’ laat meteen horen dat het menens is. Het nummer straalt opwinding en blijdschap uit, hoewel het thema van de tekst eerder donker is. Er wordt de draak gestoken met leugens en complotten, maar waar deze precies vandaan komen wordt in het midden gelaten.

In een aantal nummers zoals ‘In Your Place’ en ‘Call Me A Man’ hoor je duidelijk de invloed van het Franse duo Air op de band: dromerige songs met een uitgekiende productie die voelen als een LSD-trip in de ruimte, of in je eigen slaapkamer. Naast dromen en kritiek vinden we ook persoonlijke materie terug op deze plaat, zowel ‘Nautilus’ als ‘My Heart Is A Strong MF’ zijn duidelijk geschreven met iemand in het achterhoofd.

‘Quality Content’ is een mix van persoonlijke ervaringen en beschouwingen over de wereld waarin we vandaag leven. Het toont een duidelijke evolutie van de band van introspectie naar meer uitgesproken en levendigere songs, waar duidelijk de tijdsgeest in vervat zit.

Watchoutforthegiants introduceerde in 2020 de eerste EP ‘Extended Play’ op Les Nuits Botaniques, een van de weinige shows die dat jaar gelukkig mochten plaatsvinden. ‘None of it’ en ‘Taking Back Time’ kregen nationale airplay van Radio 1, Studio Brussel en Radio Willy en een aantal lovende recensies;

Complexiteit in de songs en aangenaam evenwicht tussen hoekigheid en melodie” - Humo.

"Dreinende artrock en slim gespeel met synths" - De Morgen

'Quality Content' is klaar om te verschijnen op 17 september van het gezegende jaar 2021. Het constante evenwicht tussen leven in een sterk gedigitaliseerde wereld en de meer organische en menselijke benadering van de nummers vormen de voedingsbodem voor een meer poppy en speels tweede album waarvan 'Head full of Lies' en In Your Place' de eerste nakomelingen zijn.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.