VI.BE

the Yummy Mouths

the Yummy Mouths

Catchy Garage Rock-trio

  • Alternative
  • Indie
  • Garage Rock
  • Band
 • Herentals

Bio

Na een eerste veroveringstocht met debuut-EP ‘UGH!’ zijn the Yummy Mouths terug! Met enkele nieuwe songs onder de arm, geven ze een voorsmaakje van hun allereerste langspeler waar ze op vruchtbare Kempische grond aan werken.

Het recept blijft hetzelfde: catchy gitaren, een dreigende bas en hitsige drums, overgoten met tonnen goesting en spelplezier.

De afgelopen jaren stonden the Yummy Mouths al op de planken als support van Teen Creeps, Together Pangea en deelden ze meermaals het podium met Meltheads. Ook festivalweides van Absolutely Free Festival en Gladiolen werden al in vuur en vlam gezet met muziek die doet denken aan artiesten als The Strokes, Pavement, The Modern Lovers en Personal Trainer.

----------------------------------------------------------------------

Geselecteerd voor Humo's Rock Rally 2022

Geselecteerd voor Sound Track '21 - '22

White Noise - Catch Of The Day - Studio Brussel - 11/02/2021

Verse Vis - Willy - 2021

----------------------------------------------------------------------

"Surfen op het Albertkanaal. Deze jongens kunnen dat." - Eppo Janssen

----------------------------------------------------------------------

Live review - support Together Pangea:

Het drietal rammelt altijd lekker door en dat was in Kavka Oudaan niet anders. Zoals steeds overheersten nummers van de eerste ep, maar ook nieuwe muziek werd gespeeld. Daaruit viel op te merken dat er iets meer funk binnen hun rammelende garagerock sluipt. Afsluiter “White Noise” was weer de kers op de taart van een geweldige set.

Aankondiging AFF:

Drie frisgewassen Kempenzonen depaneren ons last minute! the Yummy Mouths staan garant voor een portie rammelende indierock en postpunk in de traditie van Parquet Courts, Modern Lovers en Pavement. Bakken talent, een gezonde portie branie en vooral prima nummers die zelfs de stugste festivalwei in rep en roer zetten. Kom op tijd voor the Yummy Mouths, je gaat het je niet beklagen!

Review "White Noise" Dansende Beren:

Wanneer de intro met vettige baslijn wordt aangevuld door een upbeat drumritme, wordt duidelijk wat de komende drie minuten te bieden hebben: ophitsende punkrock in een fris jasje. Fans van Parquet Courts zullen zich dan ook onmiddellijk thuis voelen wanneer Klaas Leyssen zijn rauwe verzen in de microfoon begint te spuwen. Het Kempense ensemble zorgt opnieuw voor een geslaagd nummer met een erg hoog oorwormgehalte, dat belooft voor de toekomst.

Review "Trans-Lunar Injection" DaMusic:

Een maand geleden trapten deze Kempenzonen onze voordeur in en nu zijn ze terug, maar blijven de hengsels aan de deurpost hangen. Na een ingetogen start, blijkt dit keer het venijn in de staart te zitten. Net wanneer je denkt dat de song uitdooft met zachte pianotoetsen, smijten Klaas Leyssen, Jef Krieckemans en Cis Druyts de salontafel omver en spat de Cara-pils in het rond. De hond was er blij mee. Hij heeft alles opgelikt waarvoor wij te laat kwamen.

----------------------------------------------------------------------

Volg ons online:

----------------------------------------------------------------------

Bookings/contact

Management: stijndeceuster@icloud.com

Contact band: theyummymouths@hotmail.com

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Klaas Leyssen

  • 21
  • Herentals (BE)

  Bas - Stem

 • Cis Druyts

  • 25
  • Herentals (BE)

  Gitaar - Stem

 • Jef Krieckemans

  • 24
  • Herentals (BE)

  Drum - Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om the Yummy Mouths te kunnen contacteren.