VI.BE

the Yummy Mouths

the Yummy Mouths

Catchy Garage Rock-trio

  • Alternative
  • Indie
  • Garage Rock
  • Band
 • Herentals

Bio

Na een eerste veroveringstocht met debuut-EP ‘UGH!’ is the Yummy Mouths terug! Met enkele nieuwe songs onder de arm, geeft de band een voorsmaakje van hun allereerste langspeler waar ze op vruchtbare Kempische grond aan werken.

Het recept blijft hetzelfde: catchy gitaren, een dreigende bas en hitsige drums, overgoten met tonnen goesting en spelplezier.

De afgelopen jaren stond the Yummy Mouths al o.a. op de planken van de Ancienne Belgique, Trix, Muziekodroom en De Vooruit. Ook festivalweides van Absolutely Free Festival en Gladiolen werden al in vuur en vlam gezet met muziek die doet denken aan artiesten als The Strokes, Pavement, The Modern Lovers en Personal Trainer.

----------------------------------------------------------------------

Geselecteerd voor Humo's Rock Rally 2022

Geselecteerd voor Sound Track '21 - '22

White Noise - Catch Of The Day - Studio Brussel - 11/02/2021

Verse Vis - Willy - 2021

----------------------------------------------------------------------

"Surfen op het Albertkanaal. Deze jongens kunnen dat." - Eppo Janssen

----------------------------------------------------------------------

Live review - Ancienne Belgique - support XINK:

Openen deden de streekgenoten van The Yummy Mouths. Het drietal mocht voor de eerste keer in de Ancienne Belgique spelen en daar genoten ze met volle teugen van. “UGH!” deed meteen een splinterbom ontploffen en op die manier was de reeds goed gevulde zaal helemaal mee met de springerige muziek van de band. We kunnen ze eigenlijk goed omschrijven als een Vlaamse Parquet Courts. De Kempenaren blijven wel groeien in hun sound en lijken alleen maar strakker te worden. Afsluiter “White Noise” zorgde zelfs voor een moshpit. Opwarming meer dan geslaagd!

Aankondiging AFF:

Drie frisgewassen Kempenzonen depaneren ons last minute! the Yummy Mouths staan garant voor een portie rammelende indierock en postpunk in de traditie van Parquet Courts, Modern Lovers en Pavement. Bakken talent, een gezonde portie branie en vooral prima nummers die zelfs de stugste festivalwei in rep en roer zetten. Kom op tijd voor the Yummy Mouths, je gaat het je niet beklagen!

Review "White Noise" Dansende Beren:

Wanneer de intro met vettige baslijn wordt aangevuld door een upbeat drumritme, wordt duidelijk wat de komende drie minuten te bieden hebben: ophitsende punkrock in een fris jasje. Fans van Parquet Courts zullen zich dan ook onmiddellijk thuis voelen wanneer Klaas Leyssen zijn rauwe verzen in de microfoon begint te spuwen. Het Kempense ensemble zorgt opnieuw voor een geslaagd nummer met een erg hoog oorwormgehalte, dat belooft voor de toekomst.

Review "Trans-Lunar Injection" DaMusic:

Een maand geleden trapten deze Kempenzonen onze voordeur in en nu zijn ze terug, maar blijven de hengsels aan de deurpost hangen. Na een ingetogen start, blijkt dit keer het venijn in de staart te zitten. Net wanneer je denkt dat de song uitdooft met zachte pianotoetsen, smijten Klaas Leyssen, Jef Krieckemans en Cis Druyts de salontafel omver en spat de Cara-pils in het rond. De hond was er blij mee. Hij heeft alles opgelikt waarvoor wij te laat kwamen.

----------------------------------------------------------------------

Volg ons online:

----------------------------------------------------------------------

Bookings/contact

Management: stijndeceuster@icloud.com

Contact band: theyummymouths@hotmail.com

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Klaas Leyssen

  • 21
  • Herentals (BE)

  Bas - Stem

 • Cis Druyts

  • 26
  • Herentals (BE)

  Gitaar - Stem

 • Jef Krieckemans

  • 24
  • Herentals (BE)

  Drum - Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om the Yummy Mouths te kunnen contacteren.