Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

The Resin houdt van puur: een warme stem, akoestische gitaar en bas met hier en daar wat aanvulling. We houden ervan om muziek met een ziel te brengen: betekenisvolle teksten in Engels en West-Vlaams die aansluiten bij de muzikale sfeer van de muziek. We houden van een herfstsfeer maar springen ook graag eens de lente in. Muzikale poëzie, ideaal voor het intiemer type concertje.

The Resin is 'vers van de pers' want pas opgericht in 2018. Toch brengen we 3 mannen samen die al meer dan 20 jaar muziek maken:

Dieter Maertens (°23/04/1980) - zang & keys

 • Muzikaal Dieter begon zijn zangcarrière toen hij net uit het ei kwam. Licht beïnvloed door een muzikale moeder en vader – er galmde wel eens een orgel, gitaar, of mondharmonica door het huis – en door percussionerende broer, zong en sprong hij van kindsbeen af. Na zangavonturen bij oa Full Moon Negative, Diva en Fůng, kleurt zijn warme stem het liedjespallet van The Resin. Hij heeft een warme bariton.
 • Fan van en beïnvloed door o.a. Anathema, Pink Floyd, Type O Negative, Opeth, maar ook London Grammar, Porcupine tree,…

Valentijn Schepens (°06/12/1970) - snaren, percussie

 • Muzikaal Valentijn is een laatbloeier. Pas op zijn 16e nam hij de versleten gitaar van zijn moeder ter hand en begon er de vreemdste geluiden uit te trekken, geïnspireerd door Pink Floyd en kampvuurliederen. Hij speelde daarna gitaar, percussie en andere prullaria bij Full Moon Negative, Vinyliser, Pussy Said No en Fung. Vanaf 2016 werd hij drummer bij de Belgische Blues band Solid Jive. In 2018 startte hij met Dieter en David 'The Resin' op (ontstaan uit Diva) om zijn eigen gitaarmuziek en leuke covertjes aan de man te brengen.
 • Fan van en beïnvloed door o.a.Pink Floyd, Stevie Ray Vaughan, Opeth, John Scofield, REM maar ook Tame Impala, Trigger Finger, The Dead Weather,…

David Lannoy (°06/11/1974) - Bas

 • Muzikaal David nam voor het eerst een basgitaar ter hand toen hij 16 was. Omdat een Marshall versterker en een elektrische gitaar toch een cooler geluid maakten, stapte hij al snel over naar gitaar. In zijn scouts-jaren speelde hij naast de stevige soort kampvuurliederen ook ... andere stevige muziek. Samen met Valentijn richtte hij Full Moon Negative op, en speelde later in "Vinyliser", "Pussy said No" en Fung. Na een korte muzikale pauze vond hij zijn eerste liefde terug: de basgitaar. Hij speelt sinds 2018 bij The Resin.
 • Fan van vanalles: wat metal, stevige rock, en ander plezant gedoe
Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.