VI.BE

thelibrarysisters

thelibrarysisters

The Library Sisters are a Down-Tempo duo, based in Brussels, consisting of Marlies Opsomer on Voice and Violin and Peter Clasen on Electronics.

  • Trip-Hop
  • Indie Pop
  • Band

Bio

The Library Sisters are a Down-Tempo duo, based in Brussels, consisting of Marlies Opsomer on Voice and Violin and Peter Clasen on Electronics and Guitar. They formed a few days before their first concert on august the 11th 2017.

The debut album 'Clouded Dreams' is released in januari 2019. 4 songs are released in remixed versions on a 10" vinyl in september 2019

Enkele recenties.

Luminous Dash (September 2019)

",,, Je kan veel zeggen over The Library Sisters, maar beslist een tweetal dat eigenzinnig haar weg kiest. Het mooiste voorbeeld, en de beste track is Believe In The Moonlight. Een klanktapijt vol beats met daarop de zachte stem van Marlies Opsomer. Het resultaat zit hem ergens tussen de catchy popsongs van Hooverphonic, het venijn van Portishead en het fabelachtige van Boards Of Canada. Elektropop zo je wil, maar toch een tikkeltje anders.

Op de ep wordt voor een breed muzikaal universum gekozen. Zo wordt er op You Are My Fuel gretig gebruik gemaakt van allerlei dub-effecten, terwijl de speelse technopop van Sweet And Sour in een soort van 60’s France Gall-feel dropt. Elektronica voor wie graag door het raam staart. Op afsluiter Let Us Dream hoor je zelfs de vogeltjes fluiten. Apart toch die bibliotheekzusjes…" (Didier Becu)

Rootstime (September 2019}

"...Het zijn stuk voor stuk catchy liedjes die aantonen dat ‘The Library Sisters’ zich in de volgende jaren zeker nog niet in de bibliotheek zullen gaan terugtrekken voor het lezen van boeken. We voorspellen dat ze vooral keihard aan de slag zullen gaan voor het componeren en opnemen van minstens evenzo goede nieuwe nummers. En daarmee zijn wij alweer lang tevreden gesteld." (valsam)

Keys and Chords (September 2019)

"...onderhavige 10” draait 4 ge-remixte songs die na beluisteren doen hunkeren naar de originele versies én, vooral, wat het duo nog in petto heeft. Down-tempo hoor je wel eens als stijlbenaming. ‘Believe in the moonlight’ klinkt als een jazzy lounge nummer met wat Hooverphonic gehalte (zei mijn lieftallige vrouw). In ‘You are fuel’ leeft Peter zich digitaal uit met een variatie aan industriële klanken: alsof Marlies om haar geliefde smeekt in een fabriekshal. De remixen zetten alleszins aan tot slowdancing. ‘Sweet and Sour’ kreeg wat te nadrukkelijk slagwerk ondersteuning, wat de voice van Marlies enigszins in de verdrukking duwt. Tijd dan voor wat vogelgeluidjes in ‘(Reprise) Let us dream’: een leuk niemendalletje met Marlies (eindelijk) op viool als vrolijke afsluiter van een lovenswaardig debuut..." (Marino Serdons)

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Marlies Opsomer

  • 34
  • Kortrijk (BE)

  Strijker - Stem

 • Peter Clasen

  • 62
  • Brussels (BE)

  Elektronica - Toetsen - Gitaar

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om thelibrarysisters te kunnen contacteren. Inloggen.