Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

In het begin was er Laurent Leemans, zanger van het folkrockcombo Ceilí Moss van 1996 tot 2015 en van de arty-new wave band La Vierge du Chancelier Rolin in de jaren 90. In 2012 werd het verlangen om liedjes die hun plaats niet hadden gevonden in het repertoire van zijn groepen, uiteindelijk sterker dan de angst om de zoveelste domkop op akoestisch gitaar te worden die zijn existentialisme op anderhalf twee akkoorden toetert.

The Imaginary Suitcase bleef tot 2020 een eenzaam project, maar toen wilde Laurent zijn palet verbreden. Dit is hoe Janaina Costa (OK Lion!) op zang zich bij hem voegde en sinds juli 2021 treden ze op als duo. En wanneer hij bezschikbaar is komt ook Vincent Romain (Clover Stompers, Linda Lou & the Line Movers, Thea & the Mugs plus een heleboel projecten in de blues en jazz scene) wat noten van gitaar, mandoline en dobro op de nummers sprenkelen.

Voor 10 jaren streeft The Imaginary Suitcase naar de perfecte balans tussen helderklare, folk-pop-americana melodieën (denk aan The Civil Wars, of Leonard Cohen meets Ani DiFranco...), en een ietwat ruige twist à la 16 Horsepower. Het resultaat? Liedjes opgebouwd rond verfijnde harmonieën tussen twee krachtige, tedere, sarcastische, melancholische of woedende maar altijd intense stemmen, bedrieglijk eenvoudige gitaarakkoorden subtiel verlicht door Vincent en vlijmscherpe teksten over leven, dood en het verwarrende momenten tussendoor.

Sinds 2012 heeft The Imaginary Suitcase 10 opnames uitgebracht en ongeveer 350 concerten gegeven in België, Frankrijk en Nederland. Het laatste album (“The Gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter”) is sinds maart 2021 beschikbaar op alle platforms en er worden nieuwe nummers geschreven.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.