Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

The Calicos, zes jonge gasten uit Antwerpen, deden in het voorjaar van 2018 de jury van Humo’s Rock Rally overstag gaan met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose.

Singles ‘Our House’ (eind 2018) en ‘Driftwood’ (begin 2019) waren een fijne kennismaking, deden het goed op onze nationale radio’s en zorgden mee voor een prachtig concert- en festivaljaar met een uitverkochte Arenberg als orgelpunt.

Een band zou voor minder gaan zweven, maar niet The Calicos. Zoals wel meer met Humo’s Rock Rally-helden (Novastar, Admiral Freebee) vóór hen, neemt het zestal, onder de hoede van Tobie Speleman (o.a. Geppetto & The Whales, Blackwave.) ruim hun tijd voor nieuwe songs, want met minder dan een knaller van een debuutalbum nemen ze geen genoegen.

Na twee jaar zijn The Calicos (incl. twee nieuwe leden ook) helemaal volgroeid, en zijn ze helemaal klaar een breed, muziekminnend publiek aan te spreken en te muteren tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

The Calicos is Quinten Vermaelen (guitars vocals) Aäron Koch (guitars pedalsteel) Sander Smeets (guitars keys) Maximilian Dobbertin (keys) Guido Op de Beeck (bass) Olivier Penu (drums)

Genre Americana/indierock/altcountry

Voor fans van The War On Drugs, Strand of Oakes, Wilco, Jonathan Wilson

Palmares winnaar Humo’s Rock Rally 2018

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.