Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Teyata, een gitaarduo gevormd door An Volders en Jan Sanen, ontstond in 2005 tijdens het gitaarsymposium in Iserlohn. Met het stuk teyata van Stephen Wingfield, waaraan ze hun naam ontleenden, speelden ze daar een eerste concert. Beide studeerden cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. An specialiseerde zich nadien verder bij Carlo Marchioni in Maastricht waar ze ook haar master na master met glans beëindigde. Jan is sinds 2010 docent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij gitaarlessen en kamermuziek geeft als assistent van zijn oud-docent, Roland Broux.

Met hun twee verschillende karakters en gitaren weten An en Jan een magische mengelmoes van klanken en emotie over te brengen. Dat stimuleerde jonge componisten zoals Nejc Kuhar en Menno Buggenhout om voor het duo te schrijven. Ze gaan zelf ook steeds op zoek naar moderne en nieuwe werken voor gitaarduo omdat ze daarin hun muzikale taal het beste kunnen uiten.

Hun meest natuurlijke habitat verschoof de laatste jaren steeds meer naar het spelen van eigen composities. Met muzikale ideeën die ze in hun leefwereld en op hun reizen tegenkomen, creëerden ze samen sprekende werken. In die werken vind je vaak invloeden van minimalistische muziek, flamenco, jazz en af en toe popmuziek. Dit resulteerde in 2013 in hun eerste cd 'versa'. Een volgend album met nieuwe werken wordt momenteel voorbereid en wordt verwacht in 2016.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.