VI.BE

TELEX Rock Rally

128 inzendingen

Deadline 29.02.20

Wedstrijd georganiseerd door studenten van het Conservatorium. Het doel? Getalenteerde bands de speelkansen geven die ze verdienen.

TELEX Rock Rally

Gecreëerd door

TELEX Rock Rally

Beschrijving

Telex Rock Rally is een wedstrijd van de studenten aan het Gentse Conservatorium om jonge, getalenteerde bands de speelkansen te bieden die ze verdienen.

Omdat we zelf allemaal muzikanten zijn, weten we hoe moeilijk het is om als beginnende band aan optredens te geraken. Daar willen wij dus het verschil maken. We onderscheiden ons van andere rock rally’s door prijzen aan te bieden die realistisch zijn.

We beoordelen bands niet op basis van hun commerciële potentieel, wel door aandacht te schenken aan alles wat een band goed maakt: muzikaliteit, samenspel, goede songs, podium-présence, artistieke kwaliteiten, originaliteit,... Zeg maar: het totaalplaatje van wat een band volgens ons zou moeten zijn – in eender welk genre.

Wanneer?

Inschrijven kan vanaf nu tot en met eind februari. Begin maart zullen er 5 bands geselecteerd worden. Die mogen op 1 april live in Club Telex in Gent het beste van zichzelf geven. Eén van de bands zal als ultieme winnaar uit de bus komen, maar geen enkele band zal met lege handen naar huis gaan.

De opdracht?

We zoeken jonge (Gentse) bands met een standaard bezetting (max. 5 bandleden, tussen de 18-28 jaar). Genre maakt niet uit. Wel verwachten we van elke band 2 demo’s; dit mogen volledig opgenomen nummers zijn of simpele opnames met bijvoorbeeld een gsm. Foto’s en eventuele videoclips mogen ook ingediend worden.

Onze anonieme demojury zal elke inzending bekijken en beluisteren om er dan uiteindelijk 5 geselecteerde finalisten uit te pikken. De finalisten zijn verplicht een nummer te coveren – dit zal meegedeeld worden bij de bekendmaking van de selectie.

De jury?

Een rock rally zou niets zijn zonder een jury. Daarom zullen volgende juryleden op 1 april hun oordeel vellen over de 5 geselecteerde bands: Milo Meskens, Emilio de Temmerman (drummer Milo Meskens, William LG Branch) Domien Cnockaert (Mondingo, Hooverphonic) Didier Becu (Luminous Dash) en Yannick Deleebeeck (Urgent.fm).

De prijzen?

Sowieso krijgt elke band een onkostenvergoeding van €25. Dit vinden we belangrijk omdat geen enkele band voor niets zou mogen spelen. Door onze samenwerking met o.a. Luminous Dash en Dansende Beren zal elke band ook een uitgebreide recensie en professionele foto's krijgen. Deze kunnen ze vervolgens gebruiken als bio of voor promotionele doeleinden, en zal hopelijk hun speelkansen vergroten.

Dankzij Bar Broos kunnen we de eerste 2 bands de speelkansen geven die ze verdienen. Zij zullen een double-bill show kunnen spelen en zullen vergoed worden volgens de standaard van Bar Broos. Ook Urgent biedt zijn support en zij voorzien een live-sessie + interview voor de winnaar in hun studio in de Krook. Omdat we ook samenwerken met Club Telex zal elke band op professioneel materiaal kunnen spelen, in een professionele omgeving.

De eerste 3 bands ontvangen ook een waardebon van EMF Textieldruk om te gebruiken voor merchandise (denk aan t-shirts, petjes,...). Ten slotte is er voor de winnaar ook nog een cash prijs.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Gent
  • Genres: hiphop, pop, electronic, rock, funk/soul, jazz en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 2 tracks, 1 afbeelding, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (Elke finalist: €25 onkostenvergoeding // 1e prijs: cash prijs + live sessie Urgent + betaalde show in BarBroos + €100 tegoed aan merchandise // 2e prijs: betaalde show in BarBroos + €100 tegoed aan merchandise // 3e prijs: €100 tegoed aan merchandise // 4e prijs: onkosten + foto's en recensie // 5e prijs: onkosten + foto's en recensie)