VI.BE

Tal Walker

Tal Walker

Concertpianist. M.A. van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 3e prijs in "Osaka Competition", Japan. Opgetreden op verschillende internationale podia

  • Klassiek
  • Solo

Bio

Tal Walker is een Israëlische pianist die in de Franse traditie is geïnstrueerd. Zijn leraren in Frankrijk, België en Nederland hebben gestudeerd onder geweldige Parijse pianisten zoals Alfred Cortot, Marguerite Long, Yvonne Lefébure, Germaine Mounier, Vlado Perlemuter, Arnaldo Estrella en Arthur Rubinstein. In 2017 won Tal de derde prijs op de Osaka Music Competition (Japan) en hij was een uitgenodigde artiest in residentie in de prestigieuze Villa Lena in Toscane (Italië) in 2018.

Tal heeft op verschillende podia in België, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië en Nederland opgetreden, waaronder de Salle Cortot in Parijs. Hij heeft opgetreden als solist met het Orchestra Filarmonica Giovanile d’Abruzzo (Italië) en heeft meegewerkt aan het Mozart-Week festival in de Koninklijke Academie van Antwerpen als solist met het orkest van de school.

Daarnaast was Tal uitgenodigd om op te treden in het festival “Terres de Paroles” in Normandië (Frankrijk), en heeft opgetreden in verschillende kamermuziekensembles waarbij hij hedendaagse Israëlische stukken voor het eerst speelde en heeft hij pianotrio’s opgenomen voor de Nederlandse regionale radiozender L1. Tal heeft geparticipeerd in prestigieuze muziek festivals en internationale masterclasses waar hij met gerenommeerde artiesten heeft gewerkt zoals Philippe Entremont, Michel Béroff, Jean-Philippe Collard, Bertrand Chamayou, Diane Andersen, Aquiles Delle Vigne.

Tal Walker is afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium van Herzliya waar hij pianolessen kreeg van Larisa Banchik en compositielessen van Dr Ilya Heifets. Op 17-jarige leeftijd was Tal aangenomen aan de Buchmann-Mehta School of Music van de Universiteit van Tel Aviv, waar hij gestudeerd heeft met pianist Daniel Gorter en daarna met professor Asaf Zohar. Hij heeft zijn bachelor in muziek afgemaakt onder begeleiding van professor Avi Schönfeld aan het Conservatorium Maastricht in Nederland. In 2016 heeft Tal zijn master in muziek met lof afgemaakt aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in België als student van pianist Eliane Rodrigues. Naast zijn activiteiten als concertpianist en pianoleraar, volgende Tal lessen met Françoise Thinat aan de École Normale de Musique de Paris.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Tal Walker

  • 33
  • Antwerpen (BE)

  Andere - Piano

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Tal Walker te kunnen contacteren. Inloggen.