Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

No more holding back for all members of Sustain. Since 2014 they’ve broken 73 pairs of drumsticks, popped all 8 of their eardrums and dropped 1 guitar out of a car. All this in pursuit of making music fit for a king, a gym member or someone tripping on LSD. With a high tide of grunge and punk influences, they are focused on sweeping away everyone that encounters them.

DANSENDE BEREN

Uit de krochten van hun stinkend repetitiekot presenteert Sustain hun nieuw meesterwerk “Blackjack”. Vorig jaar hielden ze nog een EP-release in een bomvolle Charlatan, benieuwd of deze single hetzelfde effect zal hebben. Deze beer trok zijn grungeschoenen aan en hoorde een veelbelovende band.

Het nummer wordt ingezet met een stevige gitaar, die voor voldoende herkenbaarheid zorgt. Die riff houden ze een tijdje aan (hij wordt jammer genoeg niet meer herhaald in de rest van de track) om dan de boeg om te gooien met een nieuwe gitaarlijn. Na bijna een minuut van instrumentale opbouw, horen we eindelijk een aangename maar lichtruige stem. Vanaf dan lijkt het nummer echt vooruit te gaan, met voldoende hoeken & dynamische duiken en sprongetjes. Strofes, refreinen en intermezzo’s wisselen elkaar af, steeds met de twee gitaren op de voorgrond. Hoewel die soms wat voorspelbaar overkomen, knopen ze wel goed in elkaar en hoor je dat er een strakke structuur aan voorafgaat. Een vettige maar niet te overheersende bas en een knallende maar genoeg variërende drum maken “Blackjack” compleet. Het geheel kleeft goed samen, mede dankzij Penthouse Studio die zijn werk meer dan goed gedaan heeft.

De grunge- en punkinvloeden vieren hoogtij in de sound van Sustain, en dat is bij deze single zeker ook het geval. Het klassieke rockgitaarwerk komt nogmaals bovendrijven, hier en daar snakken we naar iets verrassends of iets meer intensiteit, maar Sustain weet desondanks op bepaalde momenten de juiste snaar te raken. Wij zien potentieel voor een krachtige revelatie van de Belgische rockscene!

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.