Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Subatomic Strangers is a Belgian female-fronted band from Roeselare, West Flanders, founded in 2019. They bring a mixture of alternative rock, synth rock and new wave, with an all-round eighties vibe. Their catchy synth melodies, spacey guitar riffs, tight basslines, groovy drums, and sensual vocals open up a gateway that will lead you to another dimension!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Contact & Bookings

Bart Doumen

Into The Dark

bart@dmcgroupbelgium.com

+32 (0) 496 71 74 07

www.intothedarkbookings.be

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Luminous Dash: "De gitaarriffs klinken zweverig en de drums groovy, hoewel hun samenhangende sound wel strak klinkt. Die afgelijnde strakheid wordt benadrukt door de baslijnen. Alles verzachtend, zonder enige pit te verliezen, horen we daarbij de mooie stem van frontlady Sharon Braye." (Review Enough Of You)

Luminous Dash: "Het viertal uit Roeselare blinkt in Troubled Mind opnieuw uit met die meeslepende zang van Sharon Braye. De dame laat haar stem vol warme melancholie over de instrumenten vloeien, alsof het geen enkele moeite kost. De ronkende gitaren en dofdiepe baslijn geven de nodige ruwheid aan de zwevende synthlijn die ook tintelt, borrelt en prikkelt. Als die ook vergezeld wordt door een eenvoudige, doch hoog melodieuze gitaarlijn en de synths een fluitend psychedelisch tintje krijgen naar het einde toe, is het klaar: Subatomic Strangers weet opnieuw een knappe opbouw te steken in dit nieuwe nummer." (Review Troubled Mind)

Luminous Dash: "Een erg opvallend retrogeluid van synths opent het nummer, waarin we deze keer de spoken vocals van Sharon in duet horen gaan met een van haar mannelijke bandleden. Uitdagend speels laat dit knappe gezicht ook in dit nummer een mooie zanglijn horen, hoewel deze nu qua stijl toch helemaal anders klinkt dan in de twee eerste tracks. Zo werd Pretty Faces een poppy nummer met veel minder new wave linken, al zeker wanneer het retrokarakter van de intro volledig verdwijnt in de catchy gitaarlijnen. Dromerig, lichter en speels!" (Review Pretty Faces)

daMusic: "Up Here Alone is de vierde single van deze alternatieve synthrock- / new waveband uit Roeselare. En de band weet ditmaal serieus te verrassen. Zangeres Sharon Braye neemt dit keer niet de lead voor haar rekening, maar laat de microfoon aan één van de mannelijke leden van de band. Zoek ditmaal niet naar een catchy synthmelodie, strakke baslijnen of groovy drums in een eightiesjasje, maar laat je meedrijven op de bedachtzame klanken van Up Here Alone." (Review Up Here Alone)

Musiczine: "Ongelooflijk hoeveel interessante bands er in Vlaanderen zijn. Zo ook met Subatomic Strangers uit Rumbeke (West-Vlaanderen). Een vierkoppige band, met een zangeres, doorspekt met synths en gitaar en begeleid door bas en drum. Het genre dat ze spelen refereert naar de wave uit de jaren 80 en wordt gedrenkt in een rocksausje. Komt daarbij dat de zangeres een ferme en goeie zang in huis heeft." (Review Enough Of You & Troubled Mind)

Op z'n Belgisch: "Het nummer waar ik het meeste fan van ben is Troubled Mind. Dit liedje doet me enorm denken aan die zalige new wave van de jaren 80. Die sound horen we niet veel meer in deze moderne tijden, wat heel jammer is. Daarom is het zo fijn om een band te hebben zoals Subatomic Strangers die de 80’s sound mixen met hun eigen nieuwe sound. Moesten Depeche Mode en Duran Duran een kindje krijgen, is dat zonder twijfel Subatomic Sound." (Review Subatomic Strangers)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.