VI.BE

Somebody Called Me Sebastiaan

Somebody Called Me Sebastiaan

'If your dreams don't scare you, they are not big enough'

  • Alternative
  • Singer-songwriter
  • Solo
 • Geetbets

Bio

Soms is het verlangen naar dat wat “het andere” zou kunnen zijn zo groot, dat je alles opbergt en vertrekt. Dat is wat Sebastiaan deed: op reis gaan. Zonder plan, maar met gitaar. Negen maanden, veel vragen en één duidelijk antwoord later, kwam hij terug thuis. Met een karrenvracht aan nummers, beelden en inspiratie.

HET ALBUM

Het album werd een verlengde van de reis. Alle opnames deed Sebastiaan Simoens zelf om de puurheid van de intentie te laten weerklinken. In zijn zolderkamer nam hij alles wat voorhanden was: de gitaar en stem als bouwstenen, verfijnd met de vloer als kick, een krukje als snare, percussie-instrumentjes uit zijn kindertijd,... Het duurde een tijdje, maar na zes jaar is hij daar. Hier kan je de album luisteren.

---

Dagelijks Vanalles: "Het is een schoontje geworden. Dat mogen we absoluut zeggen."

DaMusic: "Mi Cariño is een ingetogen, bijna religieus klinkend lied."

---

CREDITS ALBUM

Music, lyrics and recordings - Sebastiaan Simoens @ Homestudio

Produced and mixed - Tom Proost (Raymond Van Het Groenewoud, Axl Peleman,...) @ Elephant Studio's

Mastering - Gert Van Hoof @ Cochlea Mastering

Bas - Vincent Lembregts (The Radar Station, Noémie Wolfs,...)

Artwork - Linne van Spaendonk

Published by Collectief Ablatief

---

DE WEG

2013: Einde zangstudies aan de PXL-Music met Le Temps Qui Reste als eindwerk. Een werk om trots op te zijn, maar toch vooral ook tijd om op reis te vertrekken (naar New York!)

2014: Terugkomst reis en zoektocht naar de juiste zolderkamer.

2015: Afwerking demo's (mede dankzij enkele weken kluizenaarschap in Parijs).

2016: Start opnames in de Neefsteeg, Antwerpen.

2017: Het solo optreden stond centraal. MoMeNT in Tongeren nodigde Somebody Called Me Sebastiaan uit om resident te worden. Met coaching van Jan Straeteman (The Scorer Losers) en Kristof Timmerman maakte hij een muziekvoorstelling met verhalen en beelden van op zijn reis. Verder speelde hij speelde hij o.a. ook op het buskerpodium van Suikerrock en Leffingeleure.

2018: Naast zijn voorstelling in de AINSI (Maastricht), het Stadsmuzikantenfestival (Tongeren) en Dranouter (Muziekbank), richtte Sebastiaan samen met Ine Verhaert en Jasper De Ridder Collectief Ablatief op. Een muziektheatergezelschap met meer! Voor MoMeNT maakten zij de voorstelling Puzzel Mij, gecoacht door Peter De Graef.

2019: Afwerking van de plaat. Dit was de hoofdprioriteit. Door medische gebeurtenissen die Ine overkwam, ontdekte Sebastiaan een kracht die hij voordien nog niet gevonden had. Na jarenlang zoeken naar het hoe van de plaat, ontdekte hij de essentie van wat hij wilde brengen en de kracht om het proces af te werken.

2020: De release...

2021: met een mooi lijstje aan optredens zachtjes terug opstarten en om de plaat alsnog in zijn waarde naar buiten te brengen!

2022: Mooie zomer met veel huiskamerconcerten en de start van het opnemen van een nieuwe plaat.

2023: Opnames nieuwe album in de yurt aan een kasteel, een boerderij in Engeland en bij producer Brian Macdonald in the musiccity Nashville

2024: Gaat er een plaatje uitkomen...

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Sebastiaan Simoens

  • 33
  • Geetbets, België

  Gitaar - Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Somebody Called Me Sebastiaan te kunnen contacteren. Inloggen.