Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Sofar brengt pop noir (ref: RifRaf). Songs over eenzame dwalingen door de nacht en de mijmering van groene velden elders. Sofar kiest voor een authentieke vintage bandsound, aangelengd met synths of elektronica. Nooit te zacht, zeker niet te hard. Een vijftal Gentse muzikanten op zoek naar de juiste weg/sound tussen alternatief en chanson.

De band bracht inmiddels 2 platen uit waaronder “Circus” (DIY 2011), toen nog onder de naam Little Elmo. En het gelijknamig debuut “SOFAR” (Icarus Vinylla records 2015) opgenomen in Studio Boma in samenwerking met producer Frederik Segers waarna ook de groepsnaam is omgedoopt.

De nieuwe bandnaam verwijst naar 'The Sofar Channel’, een bijzondere laag diep in de oceaan waar het geluid zich op unieke wijze verplaatst. De geluidsgolven bewegen zich er dan wel trager voort, maar reiken veel verder.

Sofar grossiert in sfeervolle, soms melancholische Indie muziek, steeds balancerend op de dunne lijn tussen licht en donker, dwalend tussen droom en daad.

Of in de woorden van Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Astronaute etc): ''Sofar weet de zachte, donkere mijmering van een Tindersticks te combineren met de introvert kronkelende weerspannige gitaren en inhouden dreiging van The National op zijn meest romantisch, soepel gehouden met een (vals) licht toetsje Belle & Sebastian of Leisure Society." Ook Chantal Acda uitte zich als fan.

Sofar wordt uitgebracht door Icarus Records/Vynilla Vinyl, een vruchtbaar samenwerkingsverband dat eerder de schouders zette onder Tidal Motions van Echo Beatty, Wasteland van Stray Dogs en The Sofa Managements van Ecila. De eerste 100 exemplaren worden geperst op gekleurd vinyl en elke plaat wordt vergezeld van een downloadcode/cd en de hoes is manueel gezeefdrukt.

Meer info:

www.sofar-music.com

Sofar op Facebook

www.icarus.fm

Zeefdruk door Smeraldina-Rima

Artwork by Bless You www.sofar-music.com

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.