VI.BE

Smashing Birds

Smashing Birds

-- 5 guys. no birds. dark pop. --

    • 80s
    • Indie Pop
    • Alt Pop
    • Band
  • Brugge

Bio

--------dark pop and more.

Smashing Birds is een Belgische indiepopband. De band schrijft donkere popsongs met nostalgische synths, frisse gitaarmelodiee?n, een pompende/poppy ritmesectie en lyrics met een scherp randje. In 2017 kwam de debuutEP ‘No More Revolutions’ (geproduceerd door Reinhard Vanbergen) uit. Deze werd goed onthaald en kreeg hier en daar ook wat airplay. Op 02/02020 staat de tweede EP 'dark matters' op stapel. Ditmaal fungeert Kortrijkzaan Dimitri Desmet (SX) als producer/zesde bird.

De nieuwe EP werd op 20022020 gelanceerd...

Contact & booking: smashingbirdstheband@gmail.com

----

Over eerste single 'spirits' ...

Luminous dash

Spirits is een heel sterke song met een prachtig, duister geluid, perfect samengebracht door een kille gitaarsolo. We mogen ons alvast verwachten aan onze dagelijkse dosis eighties synths en donkere lyrics. Uitkijken doen we dus naar 2 februari!

Dansende Beren

Het gevoel valt het best te omschrijven als Blade Runner meets indie pop. Een ijzige gitaarsolo die het nummer perfect in zijn plooi doet vallen en eighties synths waar zelfs The Weeknd jaloers van wordt.

daMusic

.... laat zich beluisteren als Warhaus met eightiesinvloeden...

De sfeer is donker, maar glanst als pas gewalst asfalt, zeker naar het einde toe wanneer de song doorsneden wordt door een glimmende gitaar en de synths nog aanzwellen.

Over de EP 'dark matters' (Luminous Dash)

Deze duistere indiepopband heeft een plaat gemaakt waar ze zeker trots op kunnen zijn. Spirits is de single die al eerder was uitgekomen. Het is een nummer dat bijna Balthazariaans klinkt. Black Love is een overtuigende song die op ongeveer hetzelfde elan van spirits verder gaat. Het nummer heeft dezelfde donkere vibe, maar het behoudt toch nog altijd zijn eigenheid.Things Unspoken is onze persoonlijke favoriet. De combinatie piano en synths die in het begin te horen zijn zorgen voor een welkome afwisseling op de instrumentatie die de band normaal gebruikt. Dit nummer valt als het ware als een schitterende puzzel in elkaar.......

Afbeeldingen

Contact

Je moet ingelogd zijn om Smashing Birds te kunnen contacteren. Inloggen.