Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Cedric Vaessen started his project Siril after having lead another life as drummer for the indie-psych band Wooly Mammoths. Currently having Brussels as his homebase he takes experiences from daily life as well as his background to influence his music with.

He transfers a message using up-tempo guitars and drums with remedial lyrics. Trying to give everyday life an atypical touch and finding common ground with music lovers and other musicians.

---

Review Bart Verlent (Luminous Dash) over single 'Welkenraedt' (19/02/21)

Garagerock zouden we Welkenraedt nu niet echt noemen. De gitaren klinken daarvoor te proper, wij zouden het aanstekelijke indie-britpop met een shoegaze randje noemen. Van ons mag het duo best wat actiever worden en ons snel nieuw werk serveren. Siril staat garant voor topnummers met een sterk, eigen geluid.

---

Review Steven Scheers (Dansende Beren) over single 'Welkenraedt' (21/02/21)

Een jengelende gitaar zet “Welkenraedt” als een stoomlocomotief in beweging. Die vergelijking is misschien niet geheel toevallig, want in Welkenraedt vinden we één van de meest legendarische treinstations van België (met zijn ligging in het uiterste oosten van het land vormt het een uiteinde op de oost-westverbinding, waardoor veel dagjesmensen de gemeente kennen van het traject Oostende-Welkenraedt). De gitaar blijft vrolijk doorkabbelen, Vaessen zet een dromerige zanglijn in en een fonkelend orgeltje valt op het perfecte moment binnen. De hemel breekt helemaal open bij de brug van het nummer, wanneer alle elementen samenvallen en een zomerse melodie uitspinnen. Als de lo-fi indiegitaar nog geen belletje deed rinkelen, dan de psychedelische zang en het zonnige orgeltje wel: dit nummer doet sterk denken aan Oh, Inverted World, het intussen twintigjarige debuut van The Shins. Het geluid van Siril roept net als dat album dan ook herinneringen op aan garagebands uit de jaren zestig.

Met nieuwe single “Welkenraedt” brengt Siril een uitstekend plaatje om een stralende dag mee op te fleuren. Het blijft nog uitkijken naar een volledig album van de groep, wat ideaal zou zijn als soundtrack voor de zomerse dagen. In afwachting blijft “Welkenraedt” een eersteklas nummer als achtergrondmuziek voor een treinreis richting zonnige oorden.

---

Review Ann Mulleman (Dansende Beren) over single 'Numblocked' (26/11/2019)

“Numblocked” is een stralend indierockplaatje. Het nummer biedt geen wereldschokkende vernieuwingen zoals we die nog nooit gehoord hebben, maar dat is dan ook niet de intentie. De toon die gezet wordt, heeft direct iets enorm glimlach-opwekkend over zich en een luisterbeurt staat hier gelijk aan een enorm plezierige tijd. Hoe verder “Numblocked” vordert, hoe uitbundiger het geheel overkomt en hoe minder wij onszelf kunnen inhouden. De stoelen worden aan de kant gezet voor een dansje zonder gêne op deze gelukzalige indiewaas, die ons doet uitkijken naar meer opkikkertjes van Siril.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.