Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Jochen Degryse en Matthias Van Snick vormen samen Scrappy Tapes. Met winst in de muziekwedstrijden Verse Vis en Jonge Wolven en met een finaleplaats in De Beloften en Het Groot Geweld in de AB ging de bal definitief aan het rollen. Inspiratie voor hun vintage swamp-garage-roots-blues sound halen ze uit de blues van de jaren ’30 en de rockabilly van de jaren ’50 en ’60. Met hun eerste EP onder de arm (begin 2012 - opgenomen onder de hoede van Serge Feys) mochten ze aantreden op heel wat mooie podia in België en Frankrijk (zoals De Kreun, Le Grand Mix, Nijdrop, 4AD, Vrijstaat O, Leffingeleuren, enz).

Vorig jaar namen ze met producer Jasper Maekelberg (Mintzkov, Horses, Douglas Firs) hun debuutplaat op in de AudioWorkx studio in Nederland. Het album telt 10 songs: van hard naar zacht en terug maar telkens vanuit de buik gebracht, rijk aan emotie, volume en rauwheid. Geïnspireerd op stokoude deltablues, hier en daar zeker en vast referenties oproepend aan andere two-piece bluesrockbands máár absoluut met een eigen smoel! Hun debuutplaat ‘Pickin’ Marmeldade’ verschijnt op 31/10/14 via NEWS Records.

QUOTES:

Indiestyle: "Scrappy Tapes heeft een album klaar staan. Je wilt onze mening horen? Deze jongens worden heel erg goed, dus koop die plaat maar."

MusicZine: "De hooks zitten juist, de riffs zijn vettig en de songs klinken fris en monter. Bij Scrappy Tapes zit er meer gure blues onder de modder!"

Rootstime: "Als er één ding is wat primeert in hun nummers, dan is het wel emotie. Emotie wordt in elke song meesterlijk weergegeven in een ongemeen vuile, ruige cocon van gitaar, drum en een occasionele aanvulling van bas of toetsen. Een uiterst veelbelovend duo!"

RifRaf: "Scrappy Tapes klinkt als een kruising van Thin Lizzy en bluesrocker Rory Gallagher. Opwindend en perfect gedoseerd!"

Radio 1: "Zo weten we meteen weer waarom we zoveel van Seasick Steve houden. De eenvoud van een rauwe gitaar, een stem en een drum die alles bijeenhoudt, dan wel uiteen rammelt. Deze gasten zijn minstens 2 generaties jonger dan Steve maar toch klinkt hun blues doorleefd en geloofwaardig."

FACTS & FIGURES:

•Winnaar Verse Vis 2011 - De Zwerver Leffinge •Winnaar podiumprijs Jonge Wolven 2011 - Trefpunt/AVS Gent •Finalist Het Groot Geweld 2011 - AB Brussel •EP Scrappy Tapes 2012 - Opgenomen met/bij Serge Feys •2 keer vi.be van de week bij Radio 1 •Op sleeptouw genomen door 4AD voor het IC Music 2013 project met internationale speelkansen •Speelden reeds in De Zwerver, Leffingeleuren, 4AD, De Kreun, Nijdrop, Le Grand Mix, De Singer, Vrijstaat O en talloze festivals

Bookings: Björn Nuyens | Bjorn@ampersandmusic.be

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.