VI.BE

Samowar

Samowar

Nieuwe Single **LONDON LION** https://smarturl.it/samowarlondonlion

  • Electro
  • Pop
  • Dance
  • Solo
  • Band

Bio

Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele. Met stem, synths en beats wordt er via loops en FX een geheel eigen wereld uitgebouwd. Het resultaat: een authentiek, soms kwetsbaar en experimenteel geluid.

Dit bleef niet onopgemerkt: Samowar schopte het tot in de finale van Humo’s Rock Rally 2014, was laureaat Theater Aan Zee 2013, tweede FrappantPop 2011, ... en werkte ook al samen met Arsenal (Vocal FX op het nummer Golden Are You Still? [FURU] en het gedicht ‘The writer’ in ‘Room Of Imaginary Creatures’), Arsenaal/Lazarus (muziek bij de podcast ‘Dochters Van Ondernemers’) en haar muzikale muzes (Roos Rebergen, Lennert Coorevits, Dienne Bogaerts en Johannes Genard) tijdens Monday Muse, dat een live vervolg krijgt in augustus.

Na heel wat projecten in het theater (De Roovers, Het Paleis, Froefroe) en performances bij bands als Reymer, Marcel Vanthilt, Pepieyaya… krijgt haar titelloze EP (2014) eindelijk een waardige opvolger. Het debuutalbum ‘Leeway’ dat er aan komt in september 2021 schreef ze tijdens een residentie in Comacina (IT). ‘Leeway’ werd geproducet en muzikaal opgelift door Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de schepping), Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) leverde de extra finishing touch.

Live was Samowar reeds te bewonderen als support voor SOHN in de AB en My Brightest Diamond in de Botanique en als vaste support voor School Is Cool en Eefje de Visser. Samowar speelde ook al op een aantal festivals zoals Boomtown, Absolutely Free Festival en Incubate (NL).

Anderen over Samowar:

‘Eigenzinnig, origineel en gedurfd’ – Gunter Van Assche voor De Morgen

‘Simpelweg één van de grote revelaties van deze Rock Rally’ – Arne Van Duppen voor Cutting Edge

'Making your mind a sweet mess'Incubate

'Samowar klinkt mooi minimalistisch en 'modern'. Ze slaat een mooie brug tussen experimentele en populaire muziek.'Keimpe Koldijk voor Subbacultcha! (NL)

'Samowar's muziek weet de luisteraar op een simpele doch verbluffende manier in haar greep te houden. En dat allemaal in haar eentje. Niets minder dan indrukwekkend.' – Ricardo Jupijn voor The Daily Indie (NL)

‘Singer-songwriter materiaal, maar dan in een gedurfd electronisch jasje. Verassend en eigenwijs’ – Patrick Blomme voor DaMusic

‘Experimentele en mysterieuze snoepjes.’ – Emily Griffiths voor Indiestyle

'Eén van de beste en verfrissendste spullen die ik de afgelopen jaren uit België, pardon Vlaanderen heb horen komen.' - Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, Black Casette, ...)

'Bloedmooi, donker en een klein beetje gevaarlijk.' - Arne Van Peteghem (Styrofoam)

'Zeggen dat Leen Diependaele een mooie stem heeft is haar eigenlijk onrecht aandoen. We hoorden echo's van onder andere Beth Gibbons en Sibylle Baier maar bovenal een eigen timbre waarmee ze een heel fragiele sfeer creëert. En ook een heel eenvoudig nummer dat ons toch bij ons nekvel greep.' - StuBru voor vibe on air

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Leen Diependaele

  • 39
  • Antwerpen (BE)

  Elektronica - ableton

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Samowar te kunnen contacteren. Inloggen.