VI.BE

Rian Snoeks

Rian Snoeks

Rian Snoeks is een twintigjarige rapper uit Pelt, Limburg. Zijn excentrieke beats en lyricale boodschap creëren een unieke, eigen sound. Don't miss out!!

  • Hiphop
  • Rap
  • Solo
 • Leuven

Bio

Neem de rauwe teksten en de eerlijkheid van Zwangere Guy, voeg hier de lyricaliteit van een Vlaamse Fresku aan toe, en je krijgt een interessante mix die Rian Snoeks heet.

Met een Limburgs accent en teksten vol boodschap en emotie, geeft hij zich telkens weer bloot op zijn eigenzinnige, dichterlijke wijze. De tristesse, de frustratie, de honger.

Verdere Info:

Rian bracht zijn debuutalbum 'VLINDERS IN DE HEL' uit op vrijdag 17 februari i.s.m. Sony Music BE. Het project telt 10 tracks en een ft. van niemand minder dan JAZZ BRAK (Stikstof).

Als peter van kinderrechtenorganisatie 'tZitemzo, bracht Rian in november 2022 zijn single 'TZITEMZO' uit (met bijhorende videoclip), ter gelegenheid van hun 35-jarig bestaan.

In april 2022 bracht hij zijn nieuwe EP 'NOODZAAK' uit i.s.m. Noncha Records met als singles 'Noodzaak' ft. Jelle ( uitgebracht voor DeWarmsteWeek2022, tevens Catch Of The Day), 'Vipers' en 'Wat Er Ook Gebeurt'.

In Februari 2022 releasete hij bij Goeie Jongens zijn tweede single ‘Karaat’ in samenwerking met Tiewai, Djalu, Ricca en PTR.

Rian werd finalist van Stubru's 'De Nieuwe Lichting 2020', won de Limburgse finale van Sound Track 2019 en speelde o.a. al op Genk On Stage 2022 en Rock Herk 2021 met Goeie Jongens en solo op De Warmste Week Live 2021 +supportacts voor STIKSTOF, Dikke, Dvtch Norris, Flip Kowlier.

Reviews en interviews

ENOLA

-“In eigen land zijn Zwangere Guy en Brihang de bekendste leerlingen met onderscheiding, maar ook de jonge Peltse rapper Rian Snoeks kan zich alvast rekenen tot de primussen van de class of ‘23.”

KNACK

-"Limburgse rapper Rian Snoeks gaat op zijn nieuwe album Vlinders In De Hel opzoek naar een silver lining en laat zich opnieuw van zijn meest kwetsbare kant zien."

DE STANDAARD

-"In de drukste periodes voel ik de meeste rust." (interview)

HBVL (+ TV Limburg)

-"Met 'Vlinders in de Hel' wil hij al het goeds wat over hem gezegd wordt bevestigen en een vaste waarde worden in het Vlaamse muzieklandschap."

NIEUWSBLAD

-"Rapper Rian Snoeks (19) brengt debuutalbum uit: “Ik heb volledig voor de muziek gekozen.

Metro België:

- "Het Limburgse raptalent Rian Snoeks was finalist van De Nieuwe Lichting en een van de winnaars van Sound Track 2019. Nu ziet zijn nieuwste EP 'NOODZAAK' het licht."

HBVL (Noodzaak EP):

- "Zonder twijfel is de kwaliteit er. Dat hij de sprong waagt én vier oerdegelijke tracks aflevert met een eigen sound en tekstueel vooral zijn oprechte zelf, verdient an sich al een staande ovatie."


Links

- Instagram

- Facebookpagina

- Spotify


News

17 februari: Release debuutalbum 'VLINDERS IN DE HEL' i.s.m. Sony Music BE

-13 januari: Release 'VLINDERS IN DE HEL (single)

-November 2022: Release 'TZITEMZO' voor 'tZitemzo

- April 2022: Release 'NOODZAAK' EP

- Februari 2022: Release 'KARAAT' x Djalu, Tiewai, Ricca, PTR

- December 2021: Release 'Noodzaak'

- December 2021: Ambassadeur De Warmste Week 2021

- Januari - April 2021: Release 'COOL KIDS' + 'GEVOELLOOS'

- Oktober 2020: Release 'Waar Anders' x Goeie Jongens

- Januari 2020: Finalist De Nieuwe Lichting van STUBRU

- Januari 2020: Release EP 'Ondanks Alles'

- Winnaar Sound Track Limburg 2019

- Winnaar Open Mic | ONBESKOFT x CHASE

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Rian Snoeks

  • 20
  • Neerpelt (BE)

  DJ - Stem - Beats

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Rian Snoeks te kunnen contacteren. Inloggen.