Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Quilnyd:

‘3 broers en een zangeres die Nederlandstalige rockmuziek maken met invloeden uit verschillende nevengenres en met een liefde voor het energieke werk. 1 drum, 2 gitaren, 4 stemmen’

Luister op Spotify: Quilnyd op Spotify !

Zottegem 2010: Stijn, Toon, Tuur, Constant… Drie broers en een vierde die zijn achternaam niet mee had om ook een broer te zijn. “Hoe noemen we ons?” Quinyd (kwilniet)! Verrassend, verwarrend èn in het Nederlands, dankuwel! Amusement en muzikaal plezier zowel voor het publiek als voor onszelf, daar gaan we voor. November 2014: enkele dagen voor het uitbrengen van ons eerste cd’tje krijgen we een klap. Constant komt om door een ongeluk. Weg bassist, weg vriend. Quilnyd staat voor een moeilijke keuze, stoppen of verder doen? En hoe? 2015: een jaar van ‘trial and error’. Een vernieuwde bezetting, nieuwe nummers, een nieuwe aanpak. We verwerken ons verdriet door te blijven musiceren. Quilnyd bestaat nu uit drie broers. Enkele effecten op Stijn zijn gitaar zorgen voor de basklank. Tuur zorgt voor de licks en solo’s. Toon drumt en zingt soms ook. September 2016: het is zo ver. Na lang zwoegen is onze Cd er. Coning, een ode aan Constant. Helemaal in eigen beheer, van opnames tot hoesontwerp. We zijn er fier op. Tijd om er mee uit te pakken. Augustus 2017: tijd voor uitbreiding. We beslissen opzoek te gaan naar een zangeres om onze mannenstemmen aan te vullen. We komen uit bij niemand minder dan Camilla, de zus van Constant en bezitter van een stem om U tegen te zeggen.

Quilnyd heeft zowel een gewone set, als een akoestische set voor in kleinere zalen of cafés. Opnames van de akoestische set kan je hier beluisteren.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.