Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Uit de muziek van Poppel spreekt liefde voor shoegaze, jangle pop en lo-fi dream pop. Poppel speelt in een typische opstelling voor het genre: twee gitaren, drums, bas en zang. Zanger/bassist Fik Dries verdiende zijn drinkgeld in het verleden al bij het onvolprezen Believo! (Zeal Records). Tegen het curriculum vitae van die band verbleken de exploten van de andere bandleden: twee albums, een resem singles en talloze optredens met o.a. The Rapture, Dinosaur Jr., No Age en Best Coast.

Het viertal begon samen te werken in het begin van 2016 en heeft sindsdien niet stilgezeten. Debuutcassette Couldn't Care Less werd zelfstandig opgenomen en uitgebracht en is ondertussen een hebbeding onder verzamelaars. Begin 2017 brachten ze Alright uit, een EP die ze bij Thomas Valkiers (Double Veterans, The Crackups, Sunpower) opnamen in zijn Hightime Studio.

Hit It is het langverwachte debuutalbum van Poppel. Deze keer trokken ze naar de Studio 195 van Patrick Delabie en namen ze op twee dagen hun debuutalbum op. De plaat telt tien verrassend verfrissende songs die je meteen naar de repeat-button dwingen. Het artwork van Dirk Thielemans (Pastel Ruins) geeft het album zijn typische karakter dat we ook zagen bij de EP Alright.

In juni 2018 werd het debuutalbum op vinyl uitgebracht door het Spaanse label Meritorio Records. Deze versie bevat naast de 10 nummers van Hit It ook alle songs van hun Alright EP. Eind 2018 doken ze de studio in met Bert Vliegen (Teen Creeps, Sophia) en namen ze hun tweede album op dat in september 2019 zal verschijnen op Meritorio Records.

gazertapes.bandcamp.com

BOOKINGS: gazertapes@gmail.com

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.