Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Philemon bio

Philemon staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf creëert Philemon een rijke, harmonieuze chemie. Ongewone akkoordenprogressies en uitgekiende arrangementen binnen een organische structuur vormen de eigenzinnige Philemon-signatuur.

Geboorte van Philemon

Anton De Boes, de man achter Philemon, groeide op in een muzikaal nest. Als zoon van een Beatles-freak en een muzieklerares kreeg hij melodieën en toonladders met de paplepel ingegoten. Zijn eerste muzikale stappen zette De Boes als bassist. In 2017 ontpopte hij zich tot songwriter en frontman: Philemon was geboren. Met de release van debuutsingle ‘Tomorrow’ kon hij meteen rekenen op bijval. Na zijn deelname aan Humo’s Rock Rally besloot de Sint-Niklazenaar er vol voor te gaan.

Deweze sessies / Nieuwe EP ‘Hourglass’

Diverse opnamesessies met producer Pascal Deweze bezorgden Philemon een contract bij indielabel 62TV Records (M. Ward, Girls in Hawaii, The Tellers). ‘Are You Coming To Get Me’ werd als single gereleaset. Intussen is Philemon een band geworden en toonde het zijn collectieve talent als voorprogramma van onder andere Dope Lemon, Foxwarren (Andy Shauf), Phosphorescent en Stef Kamil Carlens. Philemon zette zijn samenwerking met Pascal Deweze voort en nam zijn eerste EP op. ‘Hourglass’ is het resultaat, een verzameling van zes aanstekelijke indiepopsongs.

Zandloper van Schoonheid en verval

Op ‘Hourglass’ koppelt Philemon sprankelende melodieën aan melancholische mijmeringen over vergankelijkheid van leven en liefde. De zandloper als metronoom van schoonheid en verval... De singer/songerwriter bedwelmt de luisteraar met zijn recherche du temps perdu.

‘Hourglass’ verscheen op 3 april uit op 62TV Records (Girls in Hawaii, M. Ward, The Tellers).

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.