Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Biografie

Our Common Sense, is een vijfkoppige band die zich volop de iets hardere kant van de muziek smijt sinds 2014. Hun genre kan het best omschreven worden als post-metal met invloeden die terug te vinden zijn in de sludge, doom en stonermetal. De vocals binnen deze soep van genres zijn een mix van lage grunts, hoge screams en rauwe empathische stem. De invloeden zijn terug te vinden in Karma To Burn, Steak Number Eight, Prong, Truckfighters, Orange Goblin, Amenra, Neurosis en vele anderen.

In het begin (2014-2016) speelde Our Common Sense voornamelijk enkel instrumentale muziek, zonder de aanwezigheid van een zanger. De gebroeders Baetslé en een goede vriend richtten een project op gevoed door hun liefde voor muziek. Bijna drie jaar na het ontstaan en na de passage van verschillende muzikanten vonden Jelle, Seppe en Glenn hun tweede gitarist Stijn. Door de inbreng van een tweede gitarist werd de muziek meer naar een stonerachtige sound gekneed. Naast de komst van Stijn, verwelkomde het viertal Thomas. Bijna meteen na het vervolledigen van de line up in januari 2017, begon het schrijven van de EP ‘Mankinds Worst To Know’. Hun eerste plaat zag in maart 2018 het levenslicht en werd eind dat jaar genomineerd voor beste metal EP van 2018 door RockXXL.

Na de release van hun eerste EP volgde de finale van Steenworp 2018, een wedstrijd voor beginnende bands in Zeeuws-Vlaanderen (NL). Desondanks de sterke concurrentie wist het vijftal de beker mee naar huis te nemen. Vanaf daar volgde de ene ervaring de andere op. Zo wisten ze net naast het hoofdpodium van Vestrock te grijpen door tweedes te worden op de Vestrock Rally. Op een andere muziekwedstrijd, Road To Graauwrock, haalden ze een derde plaats en mochten in augustus van datzelfde jaar het openluchtfestival Weitjerock openen om tot slot het festivalseizoen af te sluiten op Kreekrock. Na enkele voorprogramma’s in 2019 kregen ze de kans om de tweede dag van Roadkill Festival te openen om uiteindelijk de studio in te duiken voor de opnames van hun tweede EP ‘Harbinger Of Calamity’. Als kers op de taart werden ze eind dat jaar geselecteerd voor de preselecties van Humo’s Rock Rally 2020.

Discografie

Mankind's Worst To Know EP (2018)

1. Medusa 2. Inhale... 3. Take The Shot 4. ...Exhale 5. Sorrow

Harbinger Of Calamity EP (2020)

1. Slow Crush 2. Abyss 3. Harbinger Of Calamity 4. Icarus Complex 5. Hammer Of Witches

Concours

2020

Halve finale Alcatraz Festival Bash (BE), Preselectie Humo's Rock Rally (BE)

2019

Lokale Helden Asgaard (BE)

2018

Derde plaats Road To Grauwrock (NL), Tweede Plaats Vestrock Rally (NL), Winnaar Finale Steenworp (NL), Juryprijs voorronde Steenworp (NL)

2017

Winnaar Vrij Podium Jeugdhuis De Route (BE)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.