VI.BE

Niveau-Chapeau

Niveau-Chapeau

De 19jarige muzikale tweeling en hun vader brengen instrumentale jazz, funk, soul en populaire muziek voor elke gelegenheid .

  • Jazz
  • Coverband
  • Funk
  • Band
 • Rumst

Bio

Instrumentale muziek .. ideaal voor huwelijken, recepties, jubileums, verjaardagen, wijkfeesten, tuinfeesten, openingen, bedrijfsfeesten, ...

Uitgebreid repertoire .. van jazz en blues over funk, soul, pop en ballades tot meezingers en kinderliedjes. Nummers op aanvraag mogelijk.

Familiaal karakter .. voor jong en oud

Het trio bestaat uit de tweeling Suus en Gijs en hun vader Dries

Gijs De Maeyer - °21/06/2003 - Tenor en Alt Saxofoon

De vingertjes van de kleine Gijs pasten maar net op de alt saxofoon, toen hij van Maarten De Splenter zijn eerste lessen kreeg. Al snel leerde Maarten hem, naast de klassieke werken, de eerste improvisatie technieken. Bij de notenleer in de Academie van Boom was Gijs een uitblinker. Het “International Saxfest” in Wenen werd zijn eerste ervaring over de landsgrenzen. Gijs was amper 11 jaar. Hij had de smaak te pakken en volgende meerdere muziekkampen zoals Jazz We Can en speelde in tal van gelegenheidsensembles. Als 15jarige deed hij mee aan de wedstrijd “speel het hard” van de vrt. (Zie o.a. de hier.) Vanaf 2018 combineert Gijs de klassieke alt saxofoon bij Maarten met jazz op tenor sax bij Ruben Valle Elorriaga. Pas in 2020 kiest Gijs volledig voor jazz en gaat naar Marjan Van Rompay. Zij bereidt hem succesvol voor op de toelatingsproeven van het conservatorium. In dat schooljaar studeert Gijs ook af (Sint Ritacollege - wiskunde wetenschappen) en werd hij Laureaat in Lier. Momenteel gaat Gijs naar het conservatorium van Gent waar hij les krijgt van o.a. Bart Defoort.

Verder is Gijs leider bij de Scoutsgroep 92e, speelt hij waterpolo en klarinet bij de Koninklijke Harmonie Rupelzonen.

Naast saxofoon speelt Gijs ook klarinet, gitaar, ...

Suus De Maeyer - °21/06/2003 – Drum, slagwerk

Als kind vroeg Suus een "blokfluit met barokke boring" aan de Sint. Ook hij was primus bij de notenleer. Voor hij op een drum mocht slaan, leerde hij van Walter De Kunst op grootvaderswijze hoe hij drumstokken moest vast houden. Een goede basis. Daarna kreeg hij tal van inspirerende slagwerkleerkrachten in de Academie van Boom. Net zoals zijn tweelingbroer nam Suus deel aan muziekkampen, o.a. bij de Singel in Antwerpen en bij Jazz We Can. Suus speelt en speelde in tal van gelegenheidsensembles. Zijn laatste jaren aan de Academie van Boom volgde hij een specialisatie traject: verdieping in het slagwerk bij Jonathan Beyers (o.a. Symfonie Orkest Vlaanderen), jazzdrum bij Tijl Piryns, verdergezette notenleer bij Mitchel Wolput en compositie bij eerste saxofoon leerkracht van Gijs: Maarten De Splenter. Daar schreef hij als 17jarige zijn eerste compositie voor harmonie orkest: “About A River”. Dit werk kreeg in een digitale versie lovende kritieken van de jury van “the European Music Festival for Young People” in Pelt. Door de coronacrisis kon het pas in wereldpremière gaan op 5 november 2021. Het werd uitgevoerd door de Koninklijke Harmonie Rupelzonen waar Suus ook slagwerk speelt. In mei 2021 slaagde hij voor de toelatingsproeven van het conservatorium en in juni studeerde hij af (SJI -wiskunde wetenschappen). Momenteel studeert bij jazz-drum bij Toon Van Dionant aan het conservatorium van Gent.

Ook Suus is scoutsleider bij den 92e en heeft verschillende atletiek records bij AVKA.

Naast slagwerk speelt Suus ook piano, trompet, gitaar, basgitaar, mandoline , ...

Dries De Maeyer - °09/08/1970 - Basgitaar

Dries stamt uit de Mortselse oerformatie: “De Plakband”. Daar speelde hij samen met o.a. David Bovée, Tom Theuns , Mark Willems (o.a. dUES), Wim De Wilde (o.a. Noordkaap), Wim Helsen en vele anderen ... Na wat omzwervingen langs de Gentse blues- (o.a. Blues on the Road) en folkwereld (o.a. Almost Folk), belande hij in een elektriciteit arm deel van Frankrijk. De versterkte basriedels gingen op een laag pitje. Terug in België speelde hij bij tal van gelegenheidsgroepjes en coverbands (o.a. Whispering Wind, The Dixi’s, The Backyard Crashers, Clean Shirt). Momenteel is hij ook actief bij Yapa3 en bij Decent Groove. Qua basspel heeft hij zich volledig bekeerd tot de 5-string, onder het motto: “lage tonen hebben diepe gronden”. Hij heeft een fobie voor gevoelloze, afstandige plectrums en mislukte gitaristen die niet uit gevoel kiezen voor het warmste instrument onder de zon. Tegenwoordig wordt regelmatig Mr. Fret aan de kant geschoven voor een akoestische fretloze 5-voeter. Misschien is tandless de volgende fase?

Naast basgitaar speelt Dries ook gitaar, mandoline, mondharmonica ...

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Suus De Maeyer

  • 20
  • Rumst (BE)

  Drum

 • Gijs De Maeyer

  • 20
  • Rumst (BE)

  saxofoon

 • Dries De Maeyer

  • 53
  • Rumst (BE)

  Bas

Shows

 • Wedding

  Apfeltrach, Duitsland

 • Huwelijk

  Antwerpen (BE)

 • Huwelijksreceptie

  Geetbets (BE)

 • Thule event

  Schiphol (NL)

 • Thule event

  's-Hertogenbosch (NL)

Contact

Je moet ingelogd zijn om Niveau-Chapeau te kunnen contacteren. Inloggen.