Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Nir Shemmer, een muzikant met Israëlische roots, groeide op in de Koningin der badsteden, hij begon al op jonge leeftijd naar muziek te luisteren. Hij pikte de gitaar op in zijn vroege tienerjaren en werd geïnspireerd door de pop- en rockgrootheden van begin jaren zeventig zoals James Taylor en Jackson Browne.

Terwijl hij voornamelijk in coverbands speelde wilde hij stiekem altijd al zijn eigen muziek schrijven en opnemen.

In het late voorjaar van 2020 werkte hij eindelijk samen met een oude vriend en zeer getalenteerde muzikant Thomas Decock om zijn eerste single "Shaky Ground" op te nemen.

Opgenomen in Studio Ledeberg in Gent en geïnspireerd door hedendaagse artiesten als My Morning Jacket, Jason Isbell &The 400 Unit, Lukas Nelson & The Promise Of The Real en Ben Harper. "Shaky Ground" gaat over gevoelens van wanhoop en hoop bij het zien van een partner die strijdt met mentale gezondheidsproblemen.

In februari 2021 verschijnt de tweede single 'I Don't Know Just Why', een nummer met ontspannen Americana-feel en een knipoog naar de sound van Laurel Canyon met backings van the Nashvilliaanse zangeres Lauren Balthrop.

Eind de zomer staat alvast de derde single gepland.

"Shemmer heeft een mooie warme stem die veel emotie uitademt en die perfect past bij de knappe compositie. Iets zegt ons dat we nog veel gaan horen van deze talentvolle kerel." - Luminous Dash

"I Don’t Know Just Why gaat over het herbronnen en het opzoeken van rust en vrijheid in de natuur. Wil je dat tegenwoordig doen in Vlaanderen, dan moet je op zondag vroeg uit de veren. Maar met dit nummer kan je op gelijk welk moment van de dag tot rust komen. Neem er een fleece dekentje bij en een glas rode wijn en alles komt in orde." - DaMusic

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.